Wagner'in ele geçirdiği Rostov ve Voronej'in önemi ne?

Wagner grubunun Rostov ve Voronej kentini ele geçirdiği iddia ediliyor. İki kentte lojistik açıdan büyük öneme sahip...

GİRİŞ 24.06.2023 17:09 GÜNCELLEME 24.06.2023 17:45
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Wagner Grubu, Rusya'nın güneyindeki Rostov kentinde bulunan tüm askeri tesisleri ele geçirdiğini iddia ediyor. Bölgeden gelen haberlere göre grup daha kuzeydeki Voronej'de bulunan tesisleri de aldı.

Rostov, Rusya'nın Ukrayna'yı topyekun işgal ettiği Şubat 2022'den bu yana önemli bir rol oynuyor.

GÜNEY BÖLGESİ KARARGAHI BULUNUYOR

Ukrayna sınırına yakın, bir milyon nüfuslu kentte Rusya'nın Güney bölgesi karargahı yer alıyor.

Rus birlikleri Ukrayna'ya gönderilmeden önce bir süre bu kentte tutuluyor. Bölgesel başkent aynı zamanda silah ve yakıt sevkiyatında da önemli bir lojistik nokta.

ÖNEMLİ LOJİSTİK NOKTA

Yine Ukrayna yakınlarındraki Voronej de kabaca Rostov ile aynı büyüklükte. Şehir, Rostov ve başkent Moskova'nın ortasında ve önemli bir demiryolu kavşağı.

VALİDEN EVDEN ÇIKMAYIN UYARISI

Öte yandan Voronej Valisi Igor Artamonov Telegram'da "Şu anda tüm yetkililer ve kolluk kuvvetleri güçlendirilmiş bir rejim içinde çalışıyor" açıklamasını yaptı.

Artamonov, "Lipetsk bölgesi vatandaşlarının güvenliğini ve güvenliğini sağlamak için, bölgenin operasyonel karargahı, bölge sakinlerinden acil bir ihtiyaç olmadıkça evlerini terk etmemelerini ve kişisel veya toplu taşıma araçlarıyla herhangi bir seyahatten kaçınmalarını istiyor." dedi.

Açıklamada, "Durum kontrol altında ancak bölge sakinlerinin anlayış göstermesi gerekiyor" ifadeleri kullanıldı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28
  • Kadir 10 ay önce Şikayet Et
    putin sen yardım iste hemen gelelim dualarımız seninle
    Cevapla
  • Adil 10 ay önce Şikayet Et
    Sen duanla birlikte git putun yanında savasirsin
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 10 ay önce Şikayet Et
    Wagnerin askerleri suçlulardan oluşuyor. Her türlü lojistik destekle çatışmalara giriyor. Ukrayna savaşında lojistik zayıf kaldığından Rusya ile birbirini suçladılar. Bu arada Rusya seni yaşatan benim öldürmesini de bilirim deyip saldırdı. Wagnerin şehirlere girmesi savaş taktiği halkın arasında imhası zor. Anlaşma ile cepheden çekiliyor.
    Cevapla
  • Turk 10 ay önce Şikayet Et
    Sanirim Rusya Ukraynadan cekilmek istiyor ama erkekligede bk surduremiyor ic karisiklik felan diyip cekilecek yani madara olmak istemiyorlar.
    Cevapla
  • Realite 10 ay önce Şikayet Et
    Rusya ukraynadan çekilmez kardesim.Stratejik büyük bir hamle yaptı .
    Cevapla
  • YusufCUK 10 ay önce Şikayet Et
    Bence Rusya bir hata yaptı Ukrayna Savaşının kaybedeni olarak Wagner seçdi bu ABD nin sabırsızlıkla beklediği bir HATA idi Wagner ile bu konuşuldu Rusya wagner ile Ukrayna savaşı yanında Dünya nın çeşitli bölgelerinde ki kontrolleri de kayıp eder bu Putin için sondan beter bir durum olur
    Cevapla
  • ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Bu kanatim danışıklı dövüş iktidar ele geçirip Ukrayna'da nulker silah kullanacaklar sonra Rus devleti değil şu grup yaptı denecek
    Cevapla
  • Yeşil 10 ay önce Şikayet Et
    Basit bir senaryo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'un 10 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman gelecek?
Ziyaret öncesi Miçotakis'ten Türkiye açıklaması! Yeni dönem mesajı