Kazakistan Güvenlik Konseyi yarın acil toplanacak

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya’daki durum nedeniyle Güvenlik Konseyi'ni yarın acil toplantıya çağırdı.

Kazakistan Güvenlik Konseyi yarın acil toplanacak
Kazakistan Güvenlik Konseyi yarın acil toplanacak
GİRİŞ 24.06.2023 20:28 GÜNCELLEME 24.06.2023 20:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tokayev’in kararıyla Güvenlik Konseyi, yarın sabah olağanüstü toplanacak.

Tokayev, toplantıda, Rusya’daki durumla ilgili verdiği talimatların yerine getirilmesi için alınan tedbirleri dinleyecek.

Toplantıda, Rusya'daki durumun Kazakistan vatandaşlarının güvenliği ve ekonomisi üzerindeki olası olumsuz etkilerini önlemek için acil bir eylem planının kabul edilmesi bekleniyor.

Tokayev, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşerek Rusya’daki son durum hakkında bilgi almıştı.

Rusya’daki olayları ülkenin iç meselesi olarak nitelendiren Tokayev, asayişin sağlanması ve toplum güvenliği için anayasal düzen ile hukukun üstünlüğünün önemini vurgulamıştı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 1
  • Realite 10 ay önce Şikayet Et
    Çok yerinde .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri