Dünya gündemini sarsan 'Titan' denizaltıyla ilgili endişelendiren gelişme!

Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan Titan isimli denizaltının parçaları bulundu. Basınç nedeniyle patlayan ve içindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği denizaltı ile ilgili ihmal iddiaları gündemde.

GİRİŞ 25.06.2023 00:23 GÜNCELLEME 25.06.2023 11:43
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Titanik'in enkazına turist taşıdığı sırada Atlantik Okyanusu'nda kaybolan küçük denizaltı Titan dünya gündemini sarstı. Aralarında İngiliz milyarder Hamish Harding'in de bulunduğu 'Titan' denizaltının basınç nedeniyle patlayarak parçalara ayrıldığı tespit edildi. Titan denizaltı kazasıyla ilgili ihmal iddiaları ve soruşturma gündemde.

BASINÇ NEDENİYLE PATLAYARAK PARÇALARA AYRILDIĞI TESPİT EDİLDİ

Beş kişinin içinde bulunduğu 'Titan' denizaltının basınç nedeniyle patlayarak parçalara ayrıldığı tespit edildi. Parçalar, Titanik'in enkazına 488 metre uzaklıkta, yüzeyden 4 kilometre derinlikte bulundu.

İHMAL İHTİMALLERİ GÜNDEME GELDİ

'Titan' denizaltının ana destek gemisi, felaketin ardından Kanada limanına geri döndü. Basınç kaybı sonucu içe doğru patlama meydana gelmiş olabileceği düşünülen denizaltı için ihmal ihtimalleri gündemde.

KANADA ŞİRKETLE İLGİLİ ÇOK SAYIDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kanadalı yetkililer OceanGate tarafından işletilen denizaltı hakkında çok sayıda soruşturma başlattı. Titan'ın faaliyet gösterdiği açık denizlerde, uluslararası suları kontrol eden herhangi bir düzenleme bulunmuyor. ABD Sahil Güvenliği Titan'ın patladığını açıklayarak geçerli yönetmelikler ve standartlar hakkındaki soruların gelecekteki incelemenin odak noktası olacağını söyledi.

İlk dalışını 2018'de yapan Amerikan OceanGate Expeditions'a ait denizaltının, 2021'de Titanik sahasına daldığı; ancak güvenlik sertifikasının olmadığı anlaşılmıştı.

Titan denizaltının parçaları bulundu: İhmal iddiaları gündemde

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    En son Yunanistan sahilinde batan teknedeki 30 kişi için kimse bir cümle etmezkenn varsa yoksa Tıtan denizaltısında kaybolan 5 zengin..??!! Adaletli bir dünya istiyorsak vefat edenlerin hepsi eşit ve değerli
    Cevapla
  • Sezgin Tabak 10 ay önce Şikayet Et
    Denizaltı'nın Sahibi O kadar Dangalak ve sorumsuzduki; Adam Test ettirmeyi Ret ediyor, Hele Denizaltı'nın bir Oyun aleti Joystiki ile kullanılması ve O Joystiki Denizaltı içinde elinden fırlatıp atıyor, bu kadar çok bilmiş bir hali vardı inanılır gibi değil.
    Cevapla
  • Oğuzhan 10 ay önce Şikayet Et
    Adalete bak 5 kişi için dünya ayağa kalkıyor Akdeniz’de olanlar için herkes suspus dünyanın adaleti zengin ve fakir
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Biz bile fakirliğimizle bindiğimiz aracı sorgularken bu zenginler o denizaltının güvenlik konusunda altını üstüne getirmişlerdir. Öldürüldüklerini düşünüyorum. İçindeki zenginlerin hesap hareketlerine, son faaliyetlerine ve söylemlerine bakılmalı.
    Cevapla
  • DesirE 10 ay önce Şikayet Et
    Bu bence nitelikli adam öldürmeye teşebbüs. Derin mecraların işi gibi görünüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!