Rusya-Wagner krizi son dakika: Prigojin ile Putin anlaştı! Wagner geri çekiliyor

Belarus Devlet Başkanı Alekansdr Lukaşenko, Prigojin ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in anlaşmaya vardığını duyurdu. Wagner grubu lideri Prigojin de "Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz" açıklaması yaptı.

GİRİŞ 24.06.2023 21:27 GÜNCELLEME 25.06.2023 11:27
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Wagner grubu lideri Evgeny Prigojin'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

PRİGOJİN İLE PUTİN ANLAŞTI

Lukaşenko,Prigojin'in Wagner askerlerini durdurmayı kabul ettiğini ve askerlerin güvenliğini garanti eden bir anlaşmanın masada olduğunu söyledi.

Rusya-Wagner krizi son dakika: Prigojin ile Putin anlaştı! Wagner geri çekiliyor

PRİGOJİN'DEN AÇIKLAMA: ÜSLERİMİZE GERİ DÖNÜYORUZ

Wagner grubu lideri Prigojin, Putin'le yaptıkları anlaşmanın ardından açıklama yaptı. Prigojin, “Wagner birlikleri karargahlarına geri dönmeye başladı. Moskova’ya doğru ilerleyen birliklerimiz durduruldu” dedi.

LUKAŞENKO, PUTİN'E, PRİGOJİN İLE YAPTIĞI ANLAŞMANIN DETAYLARINI ANLATTI

Rus paralı asker grubu Wagner’in, Kremlin ve Rusya Savunma Bakanlığına karşı başlattığı isyan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun devreye girmesiyle son bulmuştu. Lukaşenko, Wagner grubunun kontrol ettiği bölgelerden ayrılmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi daha gerçekleştirdi.

Belarus Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada görüşmenin detaylarına dair bilgiler aktarılarak, “Bu akşam saat 21.00'de Belarus ve Rusya Devlet Başkanları bir kez daha telefonda görüştü. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Wagner lideri ile yapılan müzakerelerin sonuçlarına ilişkin ayrıntılı olarak bilgilendirdi. Rusya Devlet Başkanı, Belaruslu mevkidaşını destekledi ve yapılan görüşmeler için teşekkür etti” denildi.

Rusya-Wagner krizi son dakika: Prigojin ile Putin anlaştı! Wagner geri çekiliyor

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 155
  • Yaşar dede 10 ay önce Şikayet Et
    Ne günlere kaldık bir karson putini teslim aldı,
    Cevapla
  • Necati Nalıncı 10 ay önce Şikayet Et
    Anlașmadan saatler sonra suriyede wagner ve ruslar atağa geçti. Olan gene müslümanım diyenlere oldu. Sözde Müslüman yurdunda hristiyanlarca gebertilmek nasıl bir duygu acaba sözde müslüman idareciler için.
    Cevapla
  • C.Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Bence Ukrayna Savaşı bitecek...çünkü bu Savaş Amerika'ya,Küreselcilere yarıyor...Dünyada her şeyin fiyatı bu yüzden artti.....Putin bu Savaşı bitirmek Amerika'nın ,Küreselcilerin ekmeğine yağ sürmemek için Wagner ile böyle bir hamle yaptı.
    Cevapla
  • Alpaslan 10 ay önce Şikayet Et
    Artık Putin diye biri yok
    Cevapla
  • Harbici 10 ay önce Şikayet Et
    Besle kargayı oysun gözünü.Zaman bu zaman.
    Cevapla
  • Belenen QARGA 10 ay önce Şikayet Et
    Darısı Sadat la Kemal in üzerine olsun. Gerçi sadst daha emekleme devresinde, normalde sadat libya veya ernenistan sınırında olması gerekiyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak