ABD, Çin'e karşı Vietnam'a uçak gemisi gönderdi!

ABD, Çin'e karşı hamlelerine, 1955-75 arası savaşıp yenilerek çekilmesi sonrası 1994'ten itibaren ilişkileri düzelttiği Vietnam'a USS Ronald Reagan uçak gemisini göndermeyi ekledi.

ABD, Çin'e karşı Vietnam'a uçak gemisi gönderdi!
ABD, Çin'e karşı Vietnam'a uçak gemisi gönderdi!
GİRİŞ 25.06.2023 23:09 GÜNCELLEME 26.06.2023 01:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Vietnam'ın Çin gemilerinin kendi sularında dolaşmasını protesto etmesinden haftalar sonra, Danang limanına ABD'nin USS Ronald Reagan uçak gemisi demirledi. ABD ile Vietnam'ın 'kapsamlı ortaklıklarının' 10. yıldönümünü kutladıkları dönemde gelen USS Ronald Reagan, ay sonuna dek Vietnam'da kalacak.

İki güdümlü füze kruvazörüyle birlikte

ABD'nin Hanoi Büyükelçiliği, 'Hint-Pasifik bölgesinin özgür ve açık olmasını destekleyen' 7. Filo'nun bir parçası olan uçak gemisinin iki refakat gemisi, güdümlü füze kruvazörleri USS Antietam ve USS Robert Smalls ile birlikte varış yaptığını duyurdu.

Kısa bir törenle karaya çıkan ABD Donanması yetkilileri, Vietnamlı askeri mevkidaşlarıyla el sıkıştı.

Vietnam'dan Çin'e karşı denge mesajı

AFP'ye konuşan Avustralya'nın Yeni Güney Galler Canberra Üniversitesi'nden deniz güvenliği uzmanı Nguyen The Phuong, "Ziyaret, Vietnam'ın ABD ve diğer dış güçlerle güvenlik ilişkisini geliştirerek Çin'e karşı denge sağlamaya devam ettiği mesajını veriyor" dedi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Deniz 10 ay önce Şikayet Et
    ABD bükemediği bileği öpüyor şimdi
    Cevapla
  • Sakin 10 ay önce Şikayet Et
    Abd marjinalsin Çin'in karşısında
    Cevapla
  • Das 10 ay önce Şikayet Et
    Katliamci cin nin suyu isindi abd en büyük ucak gemisi ni gönderdi yeni yüz yilin galipleri cok yakinda bu sinemada
    Cevapla
  • Leyla 10 ay önce Şikayet Et
    ABD çok farklı sanki milyonlarca Müslümanın katili Amerika milyonlarca Müslüman çocuk öldürdü bir nesli yok etti kafir Amerika gücünü kullanıp lgbt dayatması yapıyor şimdi de pedofili bidon (abd başkanı) sapkınlığı çocuklara bulaştırmaya çalışıyor çocuklara el uzatıyorlar. Lgbtq+ artı ne demek + artısı çocuklardan hoşlananlar da olabilir oda normal demek kabul ettirmek amaç en kötüsü bu
    Cevapla
  • Misafircbi 10 ay önce Şikayet Et
    Silah ile alamadığını para ile almış
    Cevapla
  • aaa 10 ay önce Şikayet Et
    amerika pkk/pyd ye silah verir,Türk askeri şehit olur ,birileri Nato müttefkimiz,staratejik ortağımız,dostumuz amerika der. viyetnamlılarda amerikan işğalinde milyonlarca katledilen insanını unutmuş, katile sempati duyuyor,çin ne zaman viyetnamı tehdit etmiş ?
    Cevapla
  • isini yap 10 ay önce Şikayet Et
    cin politikasini bilmeden yaptigin bos bir yorum. cin vietnama ait olan ada ve deniz sahalari isgal etmek istiyor . bizde ingilizle ,fransizla savastik bugun ayni safta yer aliyoruz. ulkeler arasinda dusmanlik yoktur menfaat ilistisi vardir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!