Epstein'in hapishanedeki ölümünün sorumluları bulundu

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan milyarder Jeffrey Epstein'ın hapishanede ölü bulunmasından hapishane yönetimi ve çalışanları sorumlu tutuldu.

Epstein'in hapishanedeki ölümünün sorumluları bulundu
Epstein'in hapishanedeki ölümünün sorumluları bulundu
GİRİŞ 27.06.2023 22:20 GÜNCELLEME 27.06.2023 22:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Adalet Bakanlığınca hazırlanan raporda, Epstein’ın ölümünde “ihmal”, “suistimal” ve “doğrudan iş performansı başarısızlıklarının birleşimi”nin rol oynadığı belirtildi.

128 Sayfalık raporda, Epstein’in, yüksek profiline ve olaydan iki hafta önceki intihar girişimine rağmen güvenlik kameraları ve gardiyanlar tarafından gerektiği gibi düzenli kontrol edilmediği ifade edildi.

Raporda, hapishane yönetiminden ve çalışanlarından 13 kişinin başarısızlığı tespit edilerek, 4 çalışan hakkında dava açılması tavsiyesinde bulunuldu.

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlarıyla yargılanan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesindeki hücresinde, 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Epstein'ın ölümünden sonra ihmal suçlamasıyla gardiyanlar Tova Noel ve Michael Thomas hakkında dava açılmış, iki gardiyan hapishanede yarım saatte bir zorunlu olan devriyelerini yapmadıkları halde nöbet listesine imza atmakla suçlanmıştı.

Epstein'ın ölümünün ardından kayıtları değiştirdiklerini itiraf etmeleri karşılığında kendilerine yönelik suçlamaları düşürülen iki gardiyana, 100 saat kamu hizmeti cezası verilmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    artık hicbisey göründüğü gibi değil, bir insana suc dosyası açmak, yada suçluyu aklamak bazılarının elinde.her duyduğuma inanmamayi seçiyorum.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    obama da var
    Cevapla
  • Ayışığı 10 ay önce Şikayet Et
    İngiliz kraliyet aile üyesi sorumlu değil yani hani kraliçe elizabethin diğer oğlu...güzel suçluyu da buldunuz bu iğrenç işin içinde kaç zengin tanınmış kişi var örtün üstünü kimse bilmesin bizde safa yatalım ufak atın civcivler yesin.
    Cevapla
  • antepli 10 ay önce Şikayet Et
    Zebaniler de seni bi istismar etsin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Üzülmedim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması