Avrupa ülkesinde bakan olan Dilan Yeşilgöz'ün ilk icraatı büyük tepki çekti!

Üniformalı polis memurlarının başörtüsü takmasını yasaklayan Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, skandal kararını “Yönetmelikle polis üniformasının tarafsızlığını ortaya koyuyoruz” diyerek savundu.

Avrupa ülkesinde bakan olan Dilan Yeşilgöz'ün ilk icraatı büyük tepki çekti!
Avrupa ülkesinde bakan olan Dilan Yeşilgöz'ün ilk icraatı büyük tepki çekti!
GİRİŞ 29.06.2023 13:48 GÜNCELLEME 29.06.2023 17:43
Bu Habere 333 Yorum Yapılmış

Türk düşmanlığı ile bilinen Hollanda’nın Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, skandal bir karara imza attı.

Adalet Bakanı Yeşilgöz, polis memurlarının başörtüsü takmasını yasakladı.

'TARAFSIZ OLMALI' SAVUNMASI

Yeni kıyafet yönetmeliğini imzalayan Yeşilgöz, kararının gerekçesini de "Polis üniformasının tarafsızlığını ortaya koyuyoruz." diyerek açıkladı.

Üniforma üzerinde dini ya da siyasi sembollerin yer almasının artık tamamen ortadan kaldırıldığını söyleyen Yeşilgöz, Hollanda’da yayınlanan De Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada, poliste başörtüsü tartışmasının artık sona erdiğini dile getirdi.

İZİN VEREN BELEDİYELERE GÖZDAĞI

Yeni yönetmelikle polisin, siyasi tartışma yükünden kurtulduğunu belirten Yeşilgöz, "Polisler, özel bir görevle hükümeti temsil eden kişilerdir. Görünür dini veya siyasi semboller üniformalarının tarafsızlığına uymuyor." dedi.

Yeşilgöz, yeni kıyafet yönetmeliğinin, belediyelere bağlı olan özel soruşturma görevlilerini (BOA) kapsaması gerektiğini de savundu.

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI, 2017 YILINDA BAŞLADI

Utrecht, Amsterdam, Rotterdam ve Arnhem gibi bazı kentlerde, belediye meclisleri BOA’ların başörtüsü, yarmulke veya diğer dini veya siyasi simgeleri taşıyabileceğine karar vermişti.

Hollanda polisinde başörtüsü tartışması, 2017 yılında dönemin Amsterdam Emniyet Müdürü Pieter-Jaap Aalbersberg’in açıklamaları ile başladı.

Göçmen kökenli polis memurlarının sayısının arttırılmasını isteyen Aalbersberg, İngiltere, Kanada ve İsveç'te olduğu gibi Hollanda’da da üniforma üzerine başörtü takılmasına izin verilmesini istedi.

HOLLANDA İNSAN HAKLARI KURULU 'DAMGALAYICI' DEDİ

Hollanda Polisi Irkçılıkla Mücadele Ulusal Koordinatörü Komiser Johan van Renswoude de, geçen kasım ayında, üniforma üzerine başörtü takılmasına izin verilmesini önerdi.

Dilan Yeşilgöz ise görevde bulunduğu sürece böyle bir uygulamaya karşı olduğunu açıkladı. 

2017'de polisin, Rotterdam’da bir kadın memurun üniformalıyken başörtüsü takmasına izin vermeyerek ayrımcılık yaptığına karar veren Hollanda İnsan Hakları Kurulu, Yeşilgöz'ün tutumunu da, "damgalayıcı ve tarafsızlık sağlamada etkisiz" olarak değerlendirdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 333
  • Kamuran 9 ay önce Şikayet Et
    Bu kadını Türk kökenli deyipte türklüğe hakaret etmeyin bence.
    Cevapla
  • drdrdr 9 ay önce Şikayet Et
    "küfür tek millettir" nereden geldği, aslı, gelmişi, geçmişinin önemi yok.
    Cevapla
  • Kripto Kimlikli 9 ay önce Şikayet Et
    1915 de Osmanlı’yı arkadan vuran Ermeni tebanın artıkları bunlar. Osmanlı, cephe gerisinden Ruslara yardım için kendine saldıran bu milleti yok etmek yerine göç ettirince bir gecede kimlik değiştirip Müslüman görünen tayfanın torunları. O dönem Müslüman kimlikle namaz kılmamak için alevi kimliğine bürünen bildiğin kripto bunlar. Fırsatını bulunca duvara kendi milletinin fotoğrafını asar.
    Cevapla
  • Hehe 9 ay önce Şikayet Et
    Bu yamuk un sulalece yedigi ulkemin ekmegi zehir zikkim olsun,kan kussun.
    Cevapla
  • sabri 9 ay önce Şikayet Et
    türkiyede yedikleriniz zıkkım olsun milleti müslüman ım diye yıllardır kandırdınız yazıklar olsun size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'