İspanya'da bir Faslının, 15 yıl haksız yere hapis yattığı ortaya çıktı

İspanya'da Yüksek Mahkeme, cinsel saldırı suçundan 15 yıl hapis yatan Faslının, suçsuz yere hüküm giydiğine karar verdi.

İspanya'da bir Faslının, 15 yıl haksız yere hapis yattığı ortaya çıktı
İspanya'da bir Faslının, 15 yıl haksız yere hapis yattığı ortaya çıktı
GİRİŞ 30.06.2023 01:13 GÜNCELLEME 30.06.2023 01:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Barselona Mahkemesince 1992'de iki farklı cinsel saldırı suçundan 24 yıl hüküm giyen ve 15 yıl hapiste kalan Ahmed Tommouhi adlı Fas vatandaşının suçsuz olduğu ortaya çıktı.

Yapılan itirazı değerlendiren Yüksek Mahkeme,1990'ların başında işlenen iki tecavüz suçundan 15 yıl hapis yatan Tommouhi'nin, Katalonyalı seri tecavüzcü Antonio Garcia'ya fiziksel olarak çok benzemesinden ve önemli bir polis raporunun, Barselona Mahkemesince dikkate alınmamasından ötürü haksız yere hüküm giydiğini açıkladı.

Tommouhi, kurbanlardan birinin elbisesinde bulunan spermin kendisininkiyle uyuşmadığını, o dönem polis raporuyla mahkemeye sunmuş, ancak bu delil olarak kabul edilmemişti.

Sadece kurbanların o dönemki ifadeleri dikkate alınarak hüküm giyen Fas vatandaşının, 1999'da Katalonya Başsavcılığına yaptığı af talebi ve 2000'deki temyiz başvurusu reddedilmişti.

Yüksek Mahkemece, 1992'de aldığı hapis cezası iptal edilen Ahmed Tommouhi'nin, İspanyol devletinden alacağı tazminat, ileriki günlerde belli olacak.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Avrupa da adalet var diyenlere gelsin
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 9 ay önce Şikayet Et
    çok hit tazminatta ödemez bunlar sırf müslüman olduğu için
    Cevapla
  • Zeçhi 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de beraat edip görevine donemeyenler
    Cevapla
  • Bizim vicdanımız 9 ay önce Şikayet Et
    Fetöcü olduğunu bildiğimiz nice kansızın delil yetersizliğinden beraat ettiğini biliyoruz. Peki bu fetöcüleri masum yapıyor mu? İçlerindeki haşhaşi ihaneti ortadan kaldırıyor mu? Kanunlar nezdinde masum !!!! kabul edilebilirsiniz ama kamu vicdanında katilsiniz, katillerin yardakçısı, emek hırsızı, liyakatsiz soysuzlarsınız. Her halde bizim vicdanlarımızı da yargılayacak değilsiniz.
    Cevapla
  • Rıza 9 ay önce Şikayet Et
    Adaletinizi sevsinler...
    Cevapla
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    Faslı diye dikkate almamışlardır. O kararı veren hakimlerinde 15 yıl hapis yatması gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı