Hollanda kralı Willem özür diledi!

Hollanda Kralı Willem-Alexander, köleliğin yasal olarak kaldırılışının 160. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende 'kölelik' için özür diledi.

Hollanda kralı Willem özür diledi!
Hollanda kralı Willem özür diledi!
GİRİŞ 01.07.2023 20:00 GÜNCELLEME 01.07.2023 20:15
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Hollanda Kralı Willem-Alexander, Hollanda’nın kölelikteki tarihsel rolü ve bu etkinin günümüzde de devam etmesi nedeniyle özür diledi.

'İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN BU SÜÇ İÇİN ÖZÜR DİLYORUM'

Hollanda Kralı Willem-Alexander, bugün Hollanda’da köleliğin yasal olarak kaldırılışının 160. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Hollanda Kralı, “Bugün burada, Kralınız ve hükümetin bir parçası olarak karşınızdayım. Bugün kendimden özür diliyorum. Hollanda’nın kölelik tarihini hatırladığımız bu günlerde insanlığa karşı işlenen bu suç için özür diliyorum” dedi.

Hollanda'da Kral ödeneği tartışması: 'Vergi mükellefleri her kuruşun nereye  harcandığını bilmeli' - BBC News Türkçe

'IRKÇILIK HOLLANDA TOPLUMUNDA HALA BİR SORUN'

Irkçılığın Hollanda toplumunda hala bir sorun olduğunu söyleyen Kral, kimsenin bu özrü desteklemeyeceğini belirtti. Hollanda Kralı, özrün kabul edilmesi halinde uzlaşma ve iyileşme için çalışmalara hemen başlayacağını vurguladı.

BAŞBAKAN RUTTE DE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Kral Alexander, 2020 yılında Endonezya'da Hollanda sömürgesinin "aşırı şiddet" kullanması nedeniyle özür dilemişti. Geçtiğimiz aralık ayında da Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ülkesinin kölelikteki tarihsel rolü ve köleliğin günümüze kadar süregelen sonuçları için özür dilemişti.

Hollanda Başbakanı Rutte, Türkiye büyük önem taşıyor diyerek duyurdu:  Türkiye'ye geliyor - Son Dakika Haberler

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • Cafer 9 ay önce Şikayet Et
    Boynu öne eğik bir poz verip iki kelime gevelemekle özür kabul olacağınımı zannediyorsunuz ? O Milletlerin çalınmadık neyini bıraktınız ? Şimdi Fransa yanmaya başlayınca, yusuf yusuf. Darısı en kısa zamanda sizin ve diğer sömürgecilerin başına inşallah!
    Cevapla
  • Binnaz 9 ay önce Şikayet Et
    Sömurdükleri insanların haklarını geri versinlerde ondan sonra özür dilesinlerde biraz sami olduklarını düşünürdüm belki
    Cevapla
  • Yıldız* 9 ay önce Şikayet Et
    İnsanlık adına işledikleri utanç suçları, kölelik başta olmak üzere bir hayli çok olan Hollanda'da Abd, Fransa, İngiltere v. b. gibi zenginliklerini; sömürdükleri ülkelerin kıymetli hammaddelerini, yeraltı-yerüstü cevherlerini, madenlerini, değerli olan neleri var sa hırsız gibi alıp ülkelerine getirerek zenginleşmelerine imkan sağlayacak temel kaynağı, ana sermayeyi elde ettiler.
    Cevapla
  • Hasan 9 ay önce Şikayet Et
    Büyük utanç bir ülkenin özür dilemesi ama bir yaptırımı yok
    Cevapla
  • İbraam 9 ay önce Şikayet Et
    Fransa'nın yanışını izleyen Hollanda kralı hemen özürdiliyor.fransa yanmasaydı bu çakalın aklına gelirmiydi özür dilemek mümkün deyil,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı