Tüm gözler Erdoğan'da: Avrupa bu zirveye kilitlendi

Dünyanın gözü kulağı Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO zirvesinde. Yunan basını Erdoğan'ın bu yaz yoğun bir diplomatik maratona hazırlandığını yazdı.

GİRİŞ 02.07.2023 15:21 GÜNCELLEME 02.07.2023 15:21
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Dünyanın gözü kulağı Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO zirvesinde. Yunan basını  Erdoğan'ın bu yaz yoğun bir diplomatik maratona hazırlandığını yazdı. 

ERT News'de yayınlanan 'Uluslararası maraton: Erdoğan için sıcak diplomatik yaz' başlıklı haberde bayram tatili sonrası Erdoğan'ın diplomatik bir maratona girmeye hazırlandığı belirtildi.

DİPLOMATİK MARATON

Haberde "Erdoğan, NATO Zirvesi öncesinde , Bayram tatillerinin (Kurban Bayramı) sona ermesinin ardından diplomatik bir maratona girmeye hazırlanıyor." ifadeleri yer aldı.

"Türk cumhurbaşkanı NATO Zirvesi'ne katılmak üzere 11-12 Temmuz tarihlerinde Vilnius'a gidecek . Gündemin en önemli maddesi İsveç'in katılım süreci olacak. Geçtiğimiz Çarşamba günü Stockholm'de bir protestocunun Kuran-ı Kerim'i yakması , İslam ülkelerinden sert tepkiye neden oldu ve Sayın Erdoğan sert bir açıklama yaptı. " Terör örgütleri ve İslam düşmanlarıyla kararlı bir şekilde mücadele edilene kadar tepkimizi en güçlü şekilde göstereceğiz . Son olarak Batı'nın kibirli halkına Müslümanların kutsal yerlerine hakaret etmenin düşünce özgürlüğü olmadığını öğreteceğiz"dedi. Türk medyası bu olaydan sonra İsveç'in entegrasyonunun zorlaştığına vurgu yaparak konuyu her gün gündeme getiriyor."

TÜRKİYE, İSVEÇ VE FİNLANDİYA TOPLANTISI

ERT News Vilnius zirvesi öncesi 6 Temmuz'da Brüksel'deki NATO karargahında Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın dışişleri bakanlarının, istihbarat başkanlarının bir araya geleceğini hatırlattı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın önümüzdeki hafta İsveç’in NATO'ya üyelik talebi ve Ukrayna'daki savaş hakkında görüşmek üzere İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'u ağırlayacağını açıkladı. Görüşme, Türkiye ve İsveç arasında 6 Temmuz'da Brüksel'de yapılacak üst düzey toplantının hemen öncesinde, 5 Temmuz’da gerçekleşecek.

SIRADA KÖRFEZ ÜLKELERİ VAR

ERT News, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki haftalarda başta Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Körfez ülkelerini ziyaret etmesinin beklendiğini belirtti ve Erdoğan'ın bayram süresi boyunca başta Afrika ve Arap ülkeleri olmak üzere İslam dünyasının hemen hemen tüm liderleriyle temasa geçtiğini ve iyi dileklerini ilettiğini vurguladı.

TÜM GÖZLER ERDOĞAN'DA

Liberal gazetesi de Vilnius'daki İsveç pazarlığının çetin geçeceğini öne sürerek Batı'da tüm gözlerin Erdoğan'a çevrildiğini vurguladı.

Vilnius zirvesinin Ankara'nın Batı ve Yunanistan ile olan ilişkilerini belirleyeceğini öne süren yazar, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in dün yaptığı 'Türkiye müttefikimiz olmalı' çağrısına dikkat çekti.

NATO, Avrupa Birliği ve Berlin hükümetinin AB-Türkiye ilişkilerinin yeniden kurulması için bir yol aradığına dikkat çeken yazar, AB-Türkiye ilişkilerindeki yeni çerçevenin Yunan-Türk ilişkilerine yönelik beklenti oluşturduğunu belirtti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 55
  • ORTA YAŞLILAR... 10 ay önce Şikayet Et
    gençlere türlü destek ve kredi imkanları getiriyorsunuz ALLAH RAZI OLSUN. YA 26 - 65 YAŞ ARASI ORTA YAŞLILAR İÇİN HİÇ Mİ DESTEKLEME DÜŞÜNMÜYORSUNUZ? ORTA YAŞLILAR İÇİNDE DE HENÜZ İLK EVLİLİĞİNİ YAPMAMIŞ VE GSS PRRİMLERİNİ ÖDEYEMEYENLER VAR!!!
    Cevapla
  • 3922 10 ay önce Şikayet Et
    İlk terörü çıkaran avrupa idi şimdi uğraşın bakalım
    Cevapla
  • Bal kabağı 10 ay önce Şikayet Et
    Terör Belasını Avrupa Ülkeleri Tatması Lazım . Avrupalılar Ve ABD Terör Belasını Orta doğuya musallat Etti . Bomba Ellerinde Neden Patlamıyor . Birgün Elbet Patlayacak .
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye’nin 1952'de NATO'ya girişinde Kore'de verdiğimiz 721 sehit ve 3.000 civarı kaybımız yokmuydu? İsveçç'in PYD karşısında askeri olarak bizle beraber mücadele etmesi beklenirken PYD=PKK’ya destek veriyorr..?
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Yunan basbakani adre papandore yi tebrik ediyorum yardimcisida mihayil korbacov heralde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'in kritik Türkiye ziyareti! Masada hangi başlıklar var?
96 yaşındaki anne ömrünü engelli oğullarına adadı: 60 yıldır bebek gibi bakıyor