İspanya'dan 'Türkiye' vaadi: Yeniden başlayacak!

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını 1 Temmuz'da İsveç'ten devralan İspanya, 'AB-Türkiye ilişkilerini pozitif gündemle teşvik etme' vaadini programına aldı.

GİRİŞ 02.07.2023 15:41 GÜNCELLEME 02.07.2023 15:41
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İspanya Dışişleri Bakanlığının açıkladığı, "AB Dönem Başkanlığı Programı"nda "Doğu Akdeniz ve Türkiye" başlığıyla ayrılan bölümde, İspanya'nın, "AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Diyalog toplantılarının yeniden başlatılması gibi her iki tarafın da çıkarına olan işbirliklerini, Türkiye ile pozitif gündemle geliştirmeyi teşvik edeceği" belirtildi.

İspanya'nın ayrıca AB dönem başkanlığı sürecinde Doğu Akdeniz'in güvenliği ve istikrarı için de çalışacağı vurgulandı.

"Avrupa daha yakın" başlıklı programın tanıtımını 29 Haziran'da Madrid'de yapan İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İspanya'nın dönem başkanlığı önceliklerini de şu şekilde sıralamıştı:

"Stratejik ve kendi kendine yeterlilik açısından AB'nin yeniden endüstrileşmesinin sağlanması, ekolojik ve çevresel geçişin hızlandırılması, sosyal ve ekonomik adaletin artırılması, barış, istikrar ve kalkınmaya öncelik veren kurallara dayalı bir ulusal düzeni savunmak için siyasi birliğin güçlendirilmesi."

İspanya, 6 ay sürecek AB dönem başkanlığı sürecinde ülke topraklarında üst düzey katılımlı gayriresmi 22 toplantı organize etmeyi planlıyor.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Ömer 9 ay önce Şikayet Et
    Avrupa Birliği dağılmayacak! Avrupa Birliği dağılacak masal ve hikayelerin bundan yirmi sene anlatanlar oldu! Avrupa Birliğinden ayrılan her ülke ekonomik olarak iflas eder hiper Enflasyon olur batar sağ ve muhafazeker partiler sadece kendi seçmen kitlesi için retorik palavra yaparlar! AB bir dayanışma teşkilatı! T.C. olarak bizim AB katılmamız her yönden çok cazip ve mantıklı olacak!
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 9 ay önce Şikayet Et
    Doğu Akdeniz'e hiç bulaşmayın. Doğu Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler çözerler, yada biz çözeriz. Türkiye'nin AB üyeliği ile Doğu Akdenizin hiç alakası yok. Alın birliğinizi oturun.
    Cevapla
  • Türk 9 ay önce Şikayet Et
    İspanya herzaman yanımızda olan bir ülke idi.. Ama AB rezerv para hariç pekte bi albenisi yok..
    Cevapla
  • Fatih 9 ay önce Şikayet Et
    Yola gelin şöyle. Tüm taraflar kazansın
    Cevapla
  • Urfalı 9 ay önce Şikayet Et
    Çokta önemli değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...