Alman hükümetinde savaş uçağı krizi! Suudi Arabistan ikiye böldü

Almanya'da iktidar koalisyonunu oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller Partisi arasında, Suudi Arabistan'ın satın almak istediği Eurofighter uçağının satışı konusunda anlaşmazlık olduğu iddia edildi.

GİRİŞ 03.07.2023 00:44 GÜNCELLEME 03.07.2023 09:53
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Almanya'da iktidar koalisyonunu oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller Partisi arasında, Suudi Arabistan'ın satın almak istediği Eurofighter savaş uçağının satışı konusunda anlaşmazlık olduğu iddia edildi.

YEŞİLLER PARTİSİ KARŞI ÇIKTI

Welt am Sonntag gazetesinin haberinde, İngiliz BAE Systems ile Alman-İspanyol ortaklığı Airbus Defence ve İtalyan Leonardo şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından İngiltere'de üretilen Eurofighter'ın, Suudi Arabistan'a satışı konusunda, İngiltere hükümetinin Almanya'ya baskı yaptığı, ancak Yeşiller Partisinin buna karşı geldiği aktarıldı.



HÜKÜMET İÇİNDE ANLAŞMAZLIK

Başbakan Olaf Scholz (SPD) ile Maliye Bakanı Christian Lindner'in (FDP) satışa onay vermeyi düşündükleri, ancak Yeşiller'in kesin olarak karşı çıkması nedeniyle hükümet içinde anlaşmazlık olduğu vurgulandı.

Haberde görüşlerine yer verilen, partinin savunma politikaları sözcüsü Sara Nanni, "Alman hükümeti, hiçbir koşulda bunu kabul etmemelidir." ifadesini kullandı.

Bu konudaki nihai kararın, Federal Güvenlik Konseyi tarafından verileceği kaydedildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    İşte Türkiye’nin Eurofighter siparişi vermemesinin en büyük nedenlerinden biri. Bu uçağın satışı için Almanya’nın onayı gerek yoksa diğer ortak üç ülke kafalarına göre satış yapamıyorlar. Sadece kendi ellerinde olanları verirler ama yedek parça için yine Almanya’ya gideceksin. Ayrıca bu uçağın harbe hazırlık oranı inanılmaz düşük. En iyi işleten İngiltere ama onlar bile memnun değil.
    Cevapla
  • bla bla 10 ay önce Şikayet Et
    nameler nameler.
    Cevapla
  • inspektör Kolombo 10 ay önce Şikayet Et
    Alman Yeşiller Partisi Fransa'ya çalışıyor, Fransa kendi üretimi olan Rafale F3R savas uçağını satmak istiyordu Suudi Arabistan'a !?
    Cevapla
  • Ayak Oyunları 10 ay önce Şikayet Et
    Adamlar akıllı... İyi polis kötü polis oynayarak kendi menfaatlerine en uygun olanı dayatıyorlar... Yoksa yeşillerin umrumda bile değildir. MIŞ gibi yapıyorlar o kadar. Kaldı ki almanya isterse yeşilleri falan takmaz... SATAR...
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle. Almanya’da muhalefet adı altında isimleri farklı fakat tamamı aynı ve sermaye tarafından merkezi yönetilen partiler var. Medyalarıda aynı, tamamı aynı tek ağızdan konuşur
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 10 ay önce Şikayet Et
    suudlar bize destek versin kaan icin erkene cekilsin uretim...
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Ne desteği verecekler ? Parayla her şeyi çözemiyorsun yoksa para her şeyi çözseydi bugün Çin’in F-35’in kullandığı motorun ayarında bir motoru olurdu. Suudların KAAN’a teknolojik olarak katabilecekleri hiçbir şey yok. Uçak yapıldı, hangardan çıkıp testlere başladı Suudlar’da hazır uçağa mı konacaklarlar ? Türkiye em başından pek çok ülkeye ortaklık teklif etti ama kimse yanaşmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...
Katar temsilcisinden tarihi konuşma! Teslim olmayacağız...