İsrail, Cenin’deki kuşatmayı sürdürüyor

İsrail ordusunun, Cenin kentindeki kuşatma ve saldırıları ikinci gününde devam ediyor. Cenin Mülteci Kampı’ndaki siviller, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Gerçekleştirilen saldırılarda gazeteciler de hedef alındı.

GİRİŞ 04.07.2023 10:27 GÜNCELLEME 04.07.2023 14:41
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İsrail güçlerinin dün gece saatlerinde Cenin Mülteci Kampı’na başlattığı baskın ve hava saldırıları ikinci gününe girdi.

Saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 10’a yükselirken, 20’si ağır yaklaşık 100 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, bu sabah Merc bin Amir bölgesinde bir Filistinlinin daha İsrail askerlerince öldürüldüğünü kaydetti.

PATLAMA SESLERİ

İsrail’in çok sayıda asker, zırhlı araç, buldozerler ve insansız hava araçlarıyla kuşatmasını sürdürdüğü bölgeden sık sık patlama sesleri geliyor.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, ordu ve İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak), Cenin ve Cenin Mülteci Kampındaki askeri faaliyetine devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, ordunun 20 hava saldırısı gerçekleştirdiği, bunların yaklaşık yarısının birliklerin hareket etmesine izin vermek için açık alanlara yapılan saldırılar olduğu, geri kalan saldırıların ise çevredeki tehditlerin ortadan kaldırılması için gerçekleştirildiği kaydedildi.

Ordu güçlerinin, gece boyunca askeri faaliyetlerine devam ettiği vurgulanan açıklamada, patlayıcı depolamak için kullanılan bir mekan, iki muharebe harekat yönetim odası ve bazı patlayıcıların bulunduğu ve imha edildiği belirtildi.

GAZETECİLERE SALDIRI: EKİPMANLAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

 İsrail ordusu bölgede bulunan basın mensuplarına da saldırdı. Bir İsrail askeri aracındaki askerler tarafından doğrudan hedef alınan kameraya ateş açıldı. Yaşanan olayları aktardıkları sırada direkt olarak hedef alındıklarını belirten El-Arabi televizyonu muhabirin ekipmanları kullanılamaz hale geldi.

SİVİLLER EVLERİNİ TERK EDİYOR

 İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’nda başlattığı baskın ve saldırılara ek olarak ordunun bölgeyi kuşatma altına alması sonucu Cenin Mülteci Kampı’ndaki siviller, evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Aralarında çocuk, yaşlı ve kadınların da bulunduğu sivil halk, İsrail ordusuna ait zırhlı araçların kapattığı yollardan geçerek güvenli bölgelere ulaşmaya çalıştı.


 

HASTANEYİ HEDEF ALDI

 İsrail ordusu, kentteki Halil Süleyman Devlet Hastanesi'ni göz yaşartıcı gazla hedef aldı. Amatör kameralara yansıyan anlarda hastanenin bahçesine göz yaşartıcı gaz kapsülleri atıldığı, çevredekilerin panikle kaçıştığı görüldü. Onlarca kişinin gazdan etkilendiği aktarıldı.

 
KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 35
  • kurtulus ! 10 ay önce Şikayet Et
    ! eyy musluman ulkeleri ! israil in etrafinda 10 a yakin musluman ulkesi var, her ulke 10 ar tane savas ucagi kaldirsa ! o bolgede yahudi denen bir israil yerlesimi kalmaz! bu yapilmali her musluman ulke baskanlari anlasip , aniden israil yok edilmelidir ,, !!!!
    Cevapla
  • Aksu 10 ay önce Şikayet Et
    Çiçek Abbas işte teröristler çıkta konuş.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 10 ay önce Şikayet Et
    Abd ve Ab ukranyaya tüm silahlarını ve enerjini yığmışken bizde mısır ile kuduse girelim
    Cevapla
  • fikri 10 ay önce Şikayet Et
    hani islam ülkeleri turan ordusunu kurmuştu hani nerde bütün islam ülkeleri ordularını hazırlayıp israile saldırmalıdır
    Cevapla
  • Müjdeci* 10 ay önce Şikayet Et
    Kudüs barış harekatı yapılmalıdır!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de yeni kriz! Hükümet dağılma noktasına geldi...
Saplantılı köpek sever kadından kendisinden yardım bekleyen kadına skandal cevap!