Afyonkarahisar ile Filistin'in Cenin kenti 'kardeş şehir' oldu

Afyonkarahisar Belediyesi ile Filistin'in Cenin Belediyesi arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

GİRİŞ 05.09.2023 16:41 GÜNCELLEME 05.09.2023 16:46

Cenin Belediye Başkanı Nidal el-Ubeydi, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Cenin Belediyesi Meclis Üyesi Khader Torkman, Büyükelçi Müsteşarı Rana Abusıbaa ve Cenin Belediyesi Dış İlişkiler Dairesinden Baheer Matahen, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Filistin'in içinde bulunduğu durum ve Türkiye'nin desteği konuşuldu.

Zeybek, Filistin ile olan tarihi bağların çok eskilere dayandığını söyledi.

Dünyada birçok şehirle kardeş olduklarını dile getiren Zeybek, şöyle konuştu:

"Mazlum coğrafya Filistin bizim için çok daha fazla önem arz ediyor. Kardeş belediyemizi ve büyükelçimizi, meclis üyemizi burada ağırlamaktan son derece memnunuz. Yerel yönetimler olarak karşılıklı yapacakları maddi ve manevi iş birlikleri için de her zaman hazırız."

Nidal el-Ubeydi de gerçekleştirilen imza protokolüyle tüm dünyaya Türklerle birlikte olduklarını göstermeyi amaçladıklarını vurguladı.

Büyükelçi Faed Mustafa ise sadece belediyeler arasında değil halklar arasında da birliktelik meydana getirmek istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Zeybek ile Nidal el-Ubeydi'nin imzaladığı protokol ile iki şehir kardeş belediye oldu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Putin'in 5. dönemi başladı
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar