İsrail savaş alanına çevirmişti: Cenin'de zarar 40 milyon dolar

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenlediği saldırılarında 40 milyon dolarlık hasar oluşurken 800 ev de yıkıldı.

İsrail savaş alanına çevirmişti: Cenin'de zarar 40 milyon dolar
İsrail savaş alanına çevirmişti: Cenin'de zarar 40 milyon dolar
GİRİŞ 06.07.2023 13:08 GÜNCELLEME 06.07.2023 17:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail güçleri, Cenin’deki saldırılarının bilançosu belli oldu. Filistin Çalışma Bakanlığı, İsrail güçlerinin Pazartesi günü Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenlediği saldırılarda 300 evin tamamen yıkıldığını diğer 500 evin ise kısmen yıkıldığını duyurdu. Açıklamada, Cenin saldırıları nedeniyle ekonomik ve farklı sektörlerde 40 milyon dolarlık zarara neden olduğu belirtildi. Saldırılar sonucu Cenin’deki su hatlarına yüzde 30 civarında su akışını sağlayan 6 kilometrelik su hattının tamamen yıkıldığı ifade edilirken 10 elektrik hattının da kalıcı hasara uğradığı ifade edildi. Bölgede 30 bin yapının da su ve elektriğe ulaşımda sıkıntı yaşadığı aktarıldı.


İsrail’in Cenin’deki saldırıları

İsrail askerleri Pazartesi günü insansız hava araçlarının desteği, zırhlı araçlar ve iş makineleriyle Cenin kentine saldırılar başlatmıştı. Batı Şeria'daki “son 20 yılın en büyük kuşatması” olarak görülen baskında çok sayıda ev yerle bir olmuş, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışmalar çıkmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in kentteki saldırılarında 12 Filistinli hayatını kaybetmiş, 20'si ağır olmak üzere 120 kişi de yaralanmıştı. İsrail’in kentte zırhlı araçlarla 2 gün süren “büyük çaplı askeri operasyonunun” sona erdiği, açıklanmış, askerler bölgeden dün tamamen çekilmişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Arap 10 ay önce Şikayet Et
    İsraillilerin hakkı ölüm.Jilrt gibi yeryüzünden bu kavmi kazımak lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler