Macron'dan skandal teklif: Sokağa çıkanların ailelerine mali yaptırım uygulanabilir

Macron gözaltına alınan gençlerin ailelerine para cezası uygulanabileceğini söyledi. Macron ayrıca isyanın "zirvesinin" geçtiğini ancak şiddete son verme konusunda temkinli davrandığını söyledi.

GİRİŞ 04.07.2023 16:50 GÜNCELLEME 04.07.2023 16:50
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Salı günü belediye başkanları toplantısında isyanın "zirvesinin" geçtiğini ancak şiddete son verme konusunda temkinli davrandığını söyledi.

GENÇLERİN AİLELERİNE PARA CEZASI TEKLİFİ

Macron katıldığı bir diğer programda da vandalizm ve yağma yaparken yakalanan gençlerin ailelerine mali yapıtırım önerdi.

Adalet Bakanlığı cuma gününden bu yana yakalananların reşit olmadığını açıklamıştı.

"PROTESTOCULARI EVDE TUTMAK AİLENİN GÖREVİ!"

Macron ise çocuklarını kontrol edemeyen ailelere yönelik para cezası teklifini gündeme getirdi."Ailelere maddi bir yaptırım uygulamanın yolunu bulmalıyız" diyen Macron bunun asgari bir bedel olacağını söyledi.

Macron daha önce yaptığı bir açıklamada da protestocularla ilgili "Onları evde tutmak ailelerinin sorumluluğudur. Onların yerine hareket etmek devletin işi değil" demişti.

NE OLMUŞTU?

Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    maalesef yakmaktada haklılar yağmalamakta da!! çünkü fransanin zenginliği sömürdüğü afrka ulkelerinin madenlerinden, doğal zenginliklerinden gelmektedir, yani o gençler kendi ülkerinden ,atalarından çalinan mallarını geri almaya çalışıyorlar, alamazsak fransızlarada yar olmasın diyorlar,
    Cevapla
  • Sakarya 9 ay önce Şikayet Et
    Ödemeyin para, yakmaya DEVAM
    Cevapla
  • NECMEDDİN 9 ay önce Şikayet Et
    Dedelerini katlettiler.Babalarını köleleştirdiler.şimdi torunlarını hizaya getiriyorlar.Yakan yıkan kendi beslemesi teröristler cezası lejyoner tuzağına düşen malum torunlar. köle olmaya devam
    Cevapla
  • Hüseyin- 9 ay önce Şikayet Et
    Macron bey,hepsi ayni vergi ödüyor neden bazilari öne sürülüyor ? bu Irkcilik olabilirmi ? Velilere ceza ? Anayasa ? Nerdeydi serbest medya ? alman telesi -ard- ähh biz alman medyasi olarak kabul ediliyoruz gibi görünüyor- demesi herseyi anlatti.Ne kadar alcak Devletsinizki 17 yasindaki cocugu arabasinda öldürüyorsunuz ? BARBAR devleti FRANCE
    Cevapla
  • Alican 9 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu fransa yılanın büyüklüğü aktı çıkarak leylek de yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...