BM: Sudan'da yerinden edilen kişi sayısı 2,8 milyona ulaştı

İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, "2022-2024 Nefret Suçlarına Karşı Mücadelede 2. Eylem Planı"nı bugün basına tanıttı.

BM: Sudan'da yerinden edilen kişi sayısı 2,8 milyona ulaştı
BM: Sudan'da yerinden edilen kişi sayısı 2,8 milyona ulaştı
GİRİŞ 05.07.2023 22:55 GÜNCELLEME 05.07.2023 22:55

Açıklanan 2022 istatistiklerine göre, her 10 nefret suçundan yaklaşık 4'üne denk 755'ini ırkçılık ve yabancı düşmanlığı oluşturdu.

Geçen yıl, bir yıl öncesine göre yüzde 3,2 artışla 1869 nefret suçu işlenirken nefret suçlarında en büyük artışın ise yüzde 76,6 ile cinsiyet ayrımcılığına dayalı olduğu bilgisi paylaşıldı.

İspanyol polisinin geçen yıl 838 kişiyi nefret suçlarından soruşturduğu veya gözaltına aldığı açıklanırken, nefret suçuna en çok maruz kalan yabancı vatandaşların Faslılar, Kolombiyalılar ve Senegalliler olduğu kaydedildi.

Nefret suçlarının "insanların özgürlük ve onur ilkelerine yönelik doğrudan bir saldırı" olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Marlaska, "Nefret suçlarına karşı hareket etmek, farklı insanlardan oluşan çok kültürlü bir toplumun bir arada yaşamasını geliştirmeye ve bunun doğrudan bir sonucu olarak daha iyi bir toplumda yaşamamıza yardımcı olur." dedi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!