ABD'li dondurma şirketi paylaştı, ülke karıştı: Çalıntı topraklarımızı iade edelim

ABD'li dondurma şirketi Ben & Jerry's’in, 4 Temmuz ABD Bağımsızlık Günü nedeniyle yayınladığı mesajında ülkenin “yerlilerden çalınan topraklar üzerine kurulu” olduğunu söylemesi tartışmalara yol açtı.

ABD'li dondurma şirketi paylaştı, ülke karıştı: Çalıntı topraklarımızı iade edelim
ABD'li dondurma şirketi paylaştı, ülke karıştı: Çalıntı topraklarımızı iade edelim
GİRİŞ 06.07.2023 08:59 GÜNCELLEME 06.07.2023 13:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sosyal medya üzerinden şirkete tepki gösteren bazı kullanıcılar, Ben & Jerry’s için boykot çağrısı yaptı.

“Benandjerryisiboykotedin” şeklinde etiket açan kullanıcılar, ayrıca şirketi “yerlilerden çalınmış topraklar” üzerinde iş yapmakla eleştirdi.

Amerikalı dondurma devi Ben & Jerry’s, 4 Temmuz ABD Bağımsızlık Günü nedeniyle yayınladığı mesajda federal tatilde bazı gerçeklerin görmezlikten gelindiğini dile getirmişti.

Şirket mesajda, “4 Temmuz’da iyi bir geçit törenini, lezzetli mangalı ve heyecan verici bir havai fişek gösterisini kim sevmez? Bununla birlikte, tüm bunlarla ilgili tek sorun, dikkatleri bu ulusun doğuşuyla ilgili temel bir gerçekten uzaklaştırabilmesi: ABD, yerlilerden çalınan topraklar üzerine kuruldu. Bu yıl, onları iade etmeyi taahhüt edelim." ifadeleri paylaşılmıştı.

Vermont merkezli şirket, başta, Güney Dakota eyaletinde bulunan ve ABD'nin ilk kurucu 4 başkanının heykelleri bulunan ünlü Mount Rushmore Ulusal Parkı olmak üzere yerlilere ait kutsal toprakların geri verilmesi çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Paşadede 9 ay önce Şikayet Et
    Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir yani...
    Cevapla
  • net 9 ay önce Şikayet Et
    yerlilerin kutsal saydığı yere anıt dikmiş sömürgeci zalimler. tam ingiliz işi.
    Cevapla
  • Gasap haydo 9 ay önce Şikayet Et
    Doğru demiş. O 250milyon kişinin içinde 1dene delikanlı adam varmış.Helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler