Son dakika: Olay 'konum' ilginç sözler! Yerini açıkladı

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Wagner lideri Prigojin'in Belarus topraklarında değil, Rusya'nın St. Petersburg kentinde olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 06.07.2023 14:36 GÜNCELLEME 06.07.2023 14:37
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya'da geçtiğimiz ay yaşanan 24 saatlik krizin baş aktörü olan Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in Belarus’tan Rusya’ya geri dönüş yaptığı açıklandı. Söz konusu açıklama Prigojin ile Moskova yönetimi arasında arabuluculuk rolünü üstlenen Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'dan geldi.

Lukaşenko, düzenlediği medya günü kapsamında basın mensuplarıyla buluştu ve kendisine Wagner lideri Prigojin'in nerede olduğu sorusu yöneltildi. 

"BELARUS TOPRAKLARINDA DEĞİL..."

Belarus lideri, Wagner’in bir Rus şirketi olduğunu, liderinin nerede olduğu sorusunun kendisine sorulmaması gerektiğini belirterek, “Bu bir Rus şirketi. Dolayısıyla bu soru kesinlikle benim için değil. Bildiğim kadarıyla Wagner askerleri kamplarında. Prigojin'e gelince, o St. Petersburg'da. Belarus topraklarında değil” dedi ve ekledi:

“Peki bu sabah nerede? Belki Moskova’ya gitti belki de başka bir yere ancak Belarus topraklarında değil” açıklamalarını yaptı.

Wagner askerlerinin ise hangi kamplarda olduğuna dair bir detay paylaşmadı.

Geçtiğimiz günlerde Rusya basınında Prigojin'in St.Petersburg kentinde görüldüğü iddiaları yer almıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • *_1453 _* 9 ay önce Şikayet Et
    Putin onu cizdi çok yakında bir yerde ölüsü bulunur.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Putin'e sattık demiş
    Cevapla
  • haziroglu 9 ay önce Şikayet Et
    Hayır.İlk yardım teklifinde bulunan ülke rusyaydı.
    Cevapla
  • Tual 9 ay önce Şikayet Et
    Bizene? Türkiye’ye darbe girişimi olduğu zaman Putin seyretti Ruslarda Antalya’da hiç keyiflerini bozmadı eee ozaman Türkiye’nin göbeği rusyayamı bağlı yada putinmi yönetiyor Türkiye’yi bizene Putin’den bizene Rusya’dan ne halleri varsa görsünler
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 9 ay önce Şikayet Et
    Emperyalizmin ortak hedef ülkeleri Rusya ve Türkiye. Bu dönemde bu ikili birbirine destek olma durumunda. Amerika "höt" deyince al sana bi "dut" mantığında ,başımızdaki çuvalla yaşarız, akvaryumdaki balıklar,kafesteki kuşlar gibi bizi emperyalizm besler mantığında olunursa rahatsızlık duyulmaz..
    Cevapla
  • Cemal 9 ay önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkından imansız gelir.Korkusuzmuş! Pehhhh.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?