Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres İsrail'i kınadı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki gelişmelerden derin rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Sivilleri hedef alan tüm şiddet ve terör eylemlerini kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres İsrail'i kınadı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres İsrail'i kınadı
GİRİŞ 06.07.2023 22:15 GÜNCELLEME 06.07.2023 22:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, New York'taki BM binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İSRAİL'İ DE KAPSIYOR"

 "Açıklamalarınızdaki kınamalarınız İsrail'i mi hedef alıyor?" sorusunu yanıtlayan Guterres, "Kınamalar tüm aşırı şiddet kullanımını kapsıyor ve bu durumda aşırı şiddet kullanan İsrail oldu." diye konuştu.

Guterres, kalabalık bir mülteci kampına İsrail'in düzenlediği hava ve kara saldırılarının son yılların Batı Şeria'daki en kötü şiddet olaylarını teşkil ettiğini belirterek, siviller üzerindeki etkinin çok büyük olduğunu söyledi.

Hastaneler, okullar ile su ve elektrik altyapılarının zarar gördüğünü kaydeden Guterres, yardıma muhtaç kişilerin tıbbi yardıma ulaşımının engellendiğinin altını çizdi.

"İSRAİL ORANTILI GÜÇ KULLANMALI"

Guterres, "İsrail'e bir kez daha uluslararası hukuk uyarınca sorumluluklarını yerine getirme ve itidal çağrısında bulunuyorum. İsrail, orantılı güç kullanmalı ve insan hayatını korumalı." şeklinde konuştu.

Güvenlik harekatlarında hava saldırıları düzenlenmemesi gerektiğine dikkati çeken Guterres, "İsrail'in güvenlik sorunlarını anlamakla beraber gerginliği tırmandırmanın çözüm olmadığını belirtmek istiyorum. Şiddet radikalleşmeye ve daha fazla kan dökülmesine yol açar." ifadelerini kullandı.

Guterres, Filistin halkının siyasi süreç çerçevesinde tekrar umutlanmasını sağlamanın İsrail'in güvenliğine de katkı sağlayacağını dile getirdi.

Genel Sekreter Guterres, "Sivilleri hedef alan tüm şiddet ve terör eylemlerini kınıyorum." sözlerini kaydetti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • HIDIR BUDUR 9 ay önce Şikayet Et
    Kaç duble içtikten sonra acaba? Sarhoş halde ne dediğini bilmeden kınadı galiba. Sabah kalkınca ben ne ettim demiştir.
    Cevapla
  • mert 9 ay önce Şikayet Et
    Rusyaya uygulanan tüm yaptirimlarin daha güclüsü isarile neden uygulanmiyor lafla kimseleri kandiramazsiniz icraaat icraaat icraaat
    Cevapla
  • German 50 9 ay önce Şikayet Et
    Büyük iṣ yapmissin kinamakla
    Cevapla
  • KONYA 9 ay önce Şikayet Et
    İsrail de diyor ki şuramdan da kına buramdan da kına.
    Cevapla
  • Sedat 9 ay önce Şikayet Et
    Allah zalime güc vermesin Allah müslümanlarla beraberdir elinde sonunda kafirler zalimler yenilgiye ugruyacaklar kacamazlar Mutlak Zafer Aziz ve hakim olan Allahin dir ve Allaha Iman edenler kurtuluşa varır Allah hiç bir müslümanı İslamiyetten ayırtmasın dininden ayırtmasın Rahmetiyle bütün islam alemini şeytanlaşmiş varlıkların şerrinden mahvasa etsin …
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri