Orban: Türkiye ile temas halindeyiz!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin hem NATO hem de Türkiye ile temas halinde olduklarını söyledi.

Orban: Türkiye ile temas halindeyiz!
Orban: Türkiye ile temas halindeyiz!
GİRİŞ 07.07.2023 15:44 GÜNCELLEME 07.07.2023 15:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avusturya'nın başkenti Viyana'da temaslarda bulunan Orban, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orban, "Bu hususa ilişkin NATO Genel Sekreteri (Jens Stoltenberg) ve Türkiye ile düzenli temas halindeyiz, bir şey yapacağımız zaman müzakere yaparız ve Macaristan kararlarını geciktirmez." dedi.

Macar hükümetinin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin olumlu yönde karar aldığını ve bu ülkeyi desteklediğini de belirten Orban, ancak bu kararın henüz meclisten geçmediğini ifade etti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • naif 9 ay önce Şikayet Et
    süründürün isveçi. Terör yuvası. Pkk lıları iade etmeden onay vermeyin.
    Cevapla
  • Yörükoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Urban, Türk dostu, varol
    Cevapla
  • 40 yaşüstü 9 ay önce Şikayet Et
    isveç natoya girecek. terör konusunda dediğimize riayet edecek. çünki biz ab de de beraber oturacağız isveçle. zira bu görüşmeler isveçin nato üyeliği görüşmesi değil Türkiyenin kesinleşmiş ab üyeliğinde TR girdiği birlikte düşman istemiyor ab üyeleri kabul e gelecekler... olanlar bu... görünen yüzü nato meselesi...
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Macarlar bizim öz kardeslerimizdir. Tarihe bir bakın.
    Cevapla
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Viktor Orban siyaseti iyi bilen bir kişi,Erdoğan'dan sinyal almadan isveç'e onay vermez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak