Son dakika: Erdoğan ve Biden görüşmesi sona erdi! Erdoğan'dan kritik ABD açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'nın Vilnius kentinde yapılan NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşme sona erdi. Görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

GİRİŞ 11.07.2023 21:08 GÜNCELLEME 11.07.2023 22:54
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Son dakika haberCumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'nın Vilnius kentinde yapılan NATO Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile görüştü. İki liderin görüşmesi 1 saat 15 dakika sürdü. Erdoğan toplantı sonrası alandan MİT Başkanı İbrahim Kalın ile birlikte aynı araçla ayrıldı.

Son dakika: Erdoğan ve Biden görüşmesi başladı: Yeni süreci başlatıyoruz

Erdoğan görüşme öncesi yaptığı kısa konuşmada "Önceki görüşmelerimiz ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz" dedi.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından görüşmeye dair paylaşımda bulundu. İş birliği vurgusu yapan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

NATO Liderler Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkânlarımızı ele aldık. Temaslarımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı salonunda şu sözleri sarf etti:

'YENİ BİR SÜRECİ BAŞLATIYORUZ'

"Görüşmenin başında, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kendisini arayarak ilettiği tebrik mesajı için Biden'a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç beş yıllık bir süreç, şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum." ifadesini kullandı. "

Son dakika: Erdoğan ve Biden görüşmesi başladı: Yeni süreci başlatıyoruz

ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Erdoğan'ın, Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, güvenlik alanındaki işbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı." bilgisi verildi.

ERDOĞAN'A BAKANLAR EŞLİK ETTİ

Erdoğan'ın, Biden ile görüşmesinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer alıyor.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Mahmut 10 ay önce Şikayet Et
    Devletler arası mecburi ilişkiler.
    Cevapla
  • Berdan 10 ay önce Şikayet Et
    Yaşlı insanlar kendileri yardımcı olmadan yolda yuruyemiyor
    Cevapla
  • necmettin 10 ay önce Şikayet Et
    ABD'ye güvenen var mı acaba
    Cevapla
  • Adanalı 10 ay önce Şikayet Et
    Bu fakir bu görevde olduğu sürece İsveç NATO ya giremez
    Cevapla
  • Selekapılma 10 ay önce Şikayet Et
    ABD 16 F16 Türkiye yiyi kurtaracakmi?? Ikinci AB girme bir kurtuluşmu zaten Abenin sömürü ùlkeleri ôyandi AB korku bastı AB 10 milyon işsiz evsiz Türkiye yemi yığılırr zencisi çini Arabi dünyanın hher kökeni var iyi düşünün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan son dakika Reisi açıklaması! Kızılay Başkanı yeni gelişmeyi duyurdu
Hamaney'den Reisi açıklaması: Aksama olmayacak