AB ülkelerinden Kur'an-ı Kerim yakılmasıyla ilgili skandal karar! Reddedildi!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nde, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara ilişkin düzenlenen acil özel oturumda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerle ABD ve İngiltere, Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları kınamayı reddetti.

GİRİŞ 12.07.2023 00:55 GÜNCELLEME 12.07.2023 09:23
Bu Habere 203 Yorum Yapılmış

Cenevre'de, İnsan Hakları Konseyinin 53'üncü olağan oturumu devam ederken, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) çağrısı üzerine acil özel oturum düzenlendi.

Son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlık ve saldırılara ilişkin İİT karar tasarısı, 47 üyeli Konsey'de görüşüldü. İİT tarafından sunulan karar tasarısında; Kur'an-ı Kerim'i hedef alan, "dine yönelik nefret" olarak nitelendirilen saldırıların kınanması çağrısı yapıldı.

KUR'AN-I KERİM'İ YAKMA PROVOKASYONLARININ KINANMASINA RED OYU VERİLDİ

Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları ele almak üzere düzenlenen acil oturuma sunulan karar tasarısı, AB adına söz alan Belçika tarafından oylamaya götürüldü. Oylama öncesi açıklamalarında bazı AB üyesi ülkelerin yanı sıra ABD ve İngiltere Kur'an-ı Kerim'i yakma provokasyonlarının kınanmasına ilişkin tasarıya "hayır" oyu kullanacaklarını beyan etti.

Bazı ülkeler tarafından konuşmaların uzatılması üzerine Konsey, yarın tekrar toplanarak İİT’in kınama tasarısını oylama kararı aldı.

TÜRKİYE, BİR KERE DAHA KINADI

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, acil oturuma video mesajla katılırken, son dönemde Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Öte yandan Suudi Arabistan, Pakistan, Ürdün, Mısır, Endonezya ve İran’ın Dışişleri Bakanları ile Katar'ın Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı da video mesajla oturumda açıklamalarda bulundu.

Kur’an-ı Kerim’e yönelik son dönemde yapılan saldırılar, BM Genel Sekreteri ve Papa tarafından da kınanmıştı.

47 üyeli BM İnsan Hakları Konseyinde alınan kararların bağlayıcılığı bulunmuyor ancak buradan çıkan görüş ulusal parlamentoların alacağı olası kararları etkiliyor. Ayrıca, uluslararası kamuoyu oluşturulması açısından bu kararlar önem taşıyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 203
  • Hakan 9 ay önce Şikayet Et
    Biz ne yaptik odul olarak nato ya girmesini onayliyoruz once kendimize bakalim secimden once chp kazanirsa nato uyelini onaylar dedik amma chp ye gerek kalmadi AKP onayliyor bir Akp li olarak yaptiklarini onaylamiyorum Selam Turkiye Allaha emanet olun.
    Cevapla
  • Provakasyon! 9 ay önce Şikayet Et
    Kutsal kitap ve emanetlerin yakılmasına şiddetle kınıyoruz ama zamanlama çok dikkat çekici birde yakan Iraklı! Birileri T.C. ve batı AB ve ABD ve dinler arasında nifak ve kavga tohumu ekme peşinde! Sağdulu olup bu provakatörlerin oynuna gelmeyelim. Batıda din ve inanç özgürlüğü var dinsiz kitapsız çinde din ve inamç düşmanlığı var youtube "Genocide in China worse than you think" izle!
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    melun iblisin askerleri hak ettiniz RABBİM size er geç verecek inşallah
    Cevapla
  • Ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    Rabbim Müslümanları başsız bırakandan hesabını ahirette sorsun bize de dünyada iken bunun hesabını sormayı ve de hesabının sorulmasını görmeyi nasip etsin. AMİİİİN VELHAMDULİLLAHİRABBİLĞALEMİİİN.
    Cevapla
  • Tual 9 ay önce Şikayet Et
    İncil yakılsaydı yinede red ederlermiydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi