Putin'e ihanet ettiği iddia edilmişti: General Kıyamet'in akıbeti belli oldu

Rusya'yı sarsan Wagner'in ayaklanması sonrası ortadan kaybolan ve haber alınamayan Rus ordusunun önde gelen isimlerinden General Sergey Surovikin'in, "istirahatte" olduğu belirtildi.

Putin'e ihanet ettiği iddia edilmişti: General Kıyamet'in akıbeti belli oldu
Putin'e ihanet ettiği iddia edilmişti: General Kıyamet'in akıbeti belli oldu
GİRİŞ 12.07.2023 16:24 GÜNCELLEME 12.07.2023 16:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin önce askeri liderliğe sonra da Putin'e isyan bayrağı açmış, stratejik öneme sahip Rostov'u tek kurşun atmadan alan Wagner hedefini ülkenin siyasi kalbi Moskova'ya çevirmişti.

Dünyanın dakika dakika takip ettiği kriz Belarus'un araya girmesi ile çözülmüş, Moskova'ya doğru yürüyüşe geçen Wagner birlikleri başkente sadece 200 kilometre kala durmuştu.

Krizden geriye ise pek çok cevapsız soru kaldı. ABD istihbaratının isyanı haftalar öncesinden haber aldığı biliniyordu. Aynı kaynaklar Ukrayna'daki eski Rus komutanı Orgeneral Sergey Surovikin'in Wagner isyanından haberdar olduğunu açıklamıştı.

The Moscow Times'ın gözaltında olduğunu açıkladığı "General Armegadon (Kıyamet)" lakaplı Rus komutanın akıbeti sonunda belli oldu.

Surovikin ile ilgili resmi açıklama Devlet Duması Savunma Komitesi başkanı Andrey Kartapolov, sosyal medyadan yayınladığı videoda, "Surovikin şu anda dinleniyor. Şimdilik müsait değil" dedi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, ocak 2023'te Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'u Ukrayna işgalinin genel komutanlığı olarak atayarak, Surovikin'in görevine son vermişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Revah Fatıma 9 ay önce Şikayet Et
    Rusya zalim, dinsiz bir oluşum .Suriye'de misket,varil bombalarini attığı günleri unutmayın.Ayni kaderi paylaşmalı . Afganistan'daki zulmü tarif bile edilemez.
    Cevapla
  • kevser 9 ay önce Şikayet Et
    ebedi istirahat mi
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Rusya Afganistan’ı işgal edinçe Afgan tutsakların derisini canlı canlı yüzüyordu gözleri çıkarıyordu kalbleri böbrekleri canlı canlı söküyordu bundan daha büyük vahşet olabilirmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!