Macron'dan Erdoğan açıklaması: İletişimde kalacağız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Avrupa Birliği (AB) ve Doğu Akdeniz konusunda iletişimde kalacaklarını belirtti.

Macron'dan Erdoğan açıklaması: İletişimde kalacağız
Macron'dan Erdoğan açıklaması: İletişimde kalacağız
GİRİŞ 12.07.2023 21:27 GÜNCELLEME 12.07.2023 21:27
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Macron, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi'nin ardından yaptığı basın toplantısında, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başlangıcından 500 gün sonra NATO müttefiklerinin birliğini gösterdiğini belirtti.

Zirvede müttefiklerin Ukrayna'ya tam destek verdiklerini, savaşın sonlanmasının yanı sıra barışın ve istikrarın Avrupa kıtasında yeniden tesis edilmesi için birlikte hareket edeceklerini söylediklerini belirten Macron, Rusya'nın, "Avrupa ve NATO müttefiklerini yıldıramayacağını" ifade etti.

Macron, koşullar müsaade ettiğinde Ukrayna'nın NATO müttefiki olacağına işaret etti.

Savaşın tırmanması veya yayılmasından kaçınarak Ukrayna'yı savunduklarına değinen Macron, "Ukrayna, desteğimizle, birçok defa Rus kuvvetlerini Kiev, Harkiv, Herson'dan püskürttü ve ilerliyor." diye konuştu.

Macron, zamanın Ukrayna'nın lehine işlediğini ifade ederek "Rusya, ilk bölünme belirtilerini gösterdi." dedi.

Rus güvenlik şirketi Wagner'in, Moskova yönetiminin "zayıflığını" gösterdiğini söyleyen Macron, Rusya'nın askeri ve siyasi olarak zayıf olduğu yorumunu yaptı.

"ERDOĞAN İLE İLETİŞİMDE KALACAĞIZ"

Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la AB ve Doğu Akdeniz konusunda iletişimde kalacaklarını belirtti.

Macron, Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğini hızlıca onaylaması beklentisini dile getirdi.

Bir gazetecinin, Fransa'da 13-14 Temmuz geceleri şiddetli olaylar çıkması ihtimali nedeniyle 14 Temmuz Ulusal Bayramı kapsamındaki konuşmasını erteleyip ertelemediğine ilişkin sorusuna Macron, halihazırda bu yıl böyle bir konuşma planlamadığını söyledi.

Macron, Ulusal Bayram kapsamında taşkınlıklar yaşanırsa daha kararlı şekilde karşılık vereceklerine işaret etti.

Nanterre kentinde 27 Haziran'da Nael M. isimli gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından çıkan olaylara değinen Macron, "Olup bitenden ders çıkartılması gerekiyor." dedi.

Macron konuşmasında ayrıca, 94 yaşında hayatını kaybeden Fransa ve Çekya vatandaşı yazar Milan Kundera'yı andı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 31
  • Önce TÜRKİYE 9 ay önce Şikayet Et
    makaron senide adam yerine koyuyorlarya, zamanla zelenskiden beter olacaksın beceriksiz pasaklı, senin kendine hayrın yok ki TC ye olsun,
    Cevapla
  • Vatandas 9 ay önce Şikayet Et
    Pardon ! Mösyö Macron ama ! Doğu Akdeniz'e kac metrekare alana sahipsin ki adını ağzına alma cüretini gösterebilesin ha ? Birak dogu akdenizi de; sen önce git paristeki havuzlar ve çevresindeki prrotestocularinla ilgilen bakalım... haddini de bil ! Yoksa bildirilir, şüphen olmasın...
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    macronun aşağılık kompleksi
    Cevapla
  • Das 9 ay önce Şikayet Et
    Kal macron iletisimde kal 50 yildir iletisimdeyiz zaten bir 50 yil daha iletisim de kalalim olurya ilerde bir isteginiz olursa türkiye hemen uygulasin iletisim olmazsa olmaz
    Cevapla
  • Mehmet57 9 ay önce Şikayet Et
    Mikron nexalaka la senin doğu akdenizle hıyar cürmün kadar yer yakarsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak