Macron'dan Erdoğan açıklaması: İletişimde kalacağız
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Avrupa Birliği (AB) ve Doğu Akdeniz konusunda iletişimde kalacaklarını belirtti.

Macron, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi'nin ardından yaptığı basın toplantısında, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başlangıcından 500 gün sonra NATO müttefiklerinin birliğini gösterdiğini belirtti.
Zirvede müttefiklerin Ukrayna'ya tam destek verdiklerini, savaşın sonlanmasının yanı sıra barışın ve istikrarın Avrupa kıtasında yeniden tesis edilmesi için birlikte hareket edeceklerini söylediklerini belirten Macron, Rusya'nın, "Avrupa ve NATO müttefiklerini yıldıramayacağını" ifade etti.
Macron, koşullar müsaade ettiğinde Ukrayna'nın NATO müttefiki olacağına işaret etti.
Savaşın tırmanması veya yayılmasından kaçınarak Ukrayna'yı savunduklarına değinen Macron, "Ukrayna, desteğimizle, birçok defa Rus kuvvetlerini Kiev, Harkiv, Herson'dan püskürttü ve ilerliyor." diye konuştu.
Macron, zamanın Ukrayna'nın lehine işlediğini ifade ederek "Rusya, ilk bölünme belirtilerini gösterdi." dedi.
Rus güvenlik şirketi Wagner'in, Moskova yönetiminin "zayıflığını" gösterdiğini söyleyen Macron, Rusya'nın askeri ve siyasi olarak zayıf olduğu yorumunu yaptı.
"ERDOĞAN İLE İLETİŞİMDE KALACAĞIZ"
Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la AB ve Doğu Akdeniz konusunda iletişimde kalacaklarını belirtti.
Macron, Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğini hızlıca onaylaması beklentisini dile getirdi.
Bir gazetecinin, Fransa'da 13-14 Temmuz geceleri şiddetli olaylar çıkması ihtimali nedeniyle 14 Temmuz Ulusal Bayramı kapsamındaki konuşmasını erteleyip ertelemediğine ilişkin sorusuna Macron, halihazırda bu yıl böyle bir konuşma planlamadığını söyledi.
Macron, Ulusal Bayram kapsamında taşkınlıklar yaşanırsa daha kararlı şekilde karşılık vereceklerine işaret etti.
Nanterre kentinde 27 Haziran'da Nael M. isimli gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından çıkan olaylara değinen Macron, "Olup bitenden ders çıkartılması gerekiyor." dedi.
Macron konuşmasında ayrıca, 94 yaşında hayatını kaybeden Fransa ve Çekya vatandaşı yazar Milan Kundera'yı andı.
-
Önce TÜRKİYE 1 yıl önce Şikayet Etmakaron senide adam yerine koyuyorlarya, zamanla zelenskiden beter olacaksın beceriksiz pasaklı, senin kendine hayrın yok ki TC ye olsun,Beğen
-
Vatandas 1 yıl önce Şikayet EtPardon ! Mösyö Macron ama ! Doğu Akdeniz'e kac metrekare alana sahipsin ki adını ağzına alma cüretini gösterebilesin ha ? Birak dogu akdenizi de; sen önce git paristeki havuzlar ve çevresindeki prrotestocularinla ilgilen bakalım... haddini de bil ! Yoksa bildirilir, şüphen olmasın...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 yıl önce Şikayet Etmacronun aşağılık kompleksiBeğen Toplam 3 beğeni
-
Das 1 yıl önce Şikayet EtKal macron iletisimde kal 50 yildir iletisimdeyiz zaten bir 50 yil daha iletisim de kalalim olurya ilerde bir isteginiz olursa türkiye hemen uygulasin iletisim olmazsa olmazBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mehmet57 1 yıl önce Şikayet EtMikron nexalaka la senin doğu akdenizle hıyar cürmün kadar yer yakarsınBeğen Toplam 4 beğeni