Wagner Grubu ağır silahları teslim ediyor

Wagner gurubu 2.000'den fazla askeri donanımını Rus ordusuna teslim etti ve transfer süreci neredeyse tamamlandı.

GİRİŞ 13.07.2023 12:01 GÜNCELLEME 13.07.2023 12:56

Rusya Savunma Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Wagner'in Rusya'nın askeri envanterine 2.000'den fazla askeri donanım teslim ettiğini söyledi. Bakanlığa göre transfer süreci “plana göre” ilerliyor ve tamamlanmak üzere.

TESLİMAT TAMAMLANMAK ÜZERE

Bakanlıktan yapılan açıklamada, envanterde çeşitli türlerde ana muharebe tankları, çoklu roketatar sistemleri, kundağı motorlu ve çekili toplar, uçaksavar sistemleri ve diğer savaş araçları da dahil olmak üzere yüzlerce ağır silah parçası yer alıyor. Ordu ayrıca, açıklanmayan yerlerde tutulan diğer ekipmanların yanı sıra paletli ve tekerlekli savaş araçlarının sıralarını gösteren bir video yayınladı.

Ordu, PMC grubu tarafından transfer edilen düzinelerce savaş aracının "asla bir savaş ortamında kullanılmadığını" belirtti. Grup ayrıca 2.500 tondan fazla çeşitli mühimmat ve yaklaşık 20.000 ateşli silah teslim etti.

NE OLMUŞTU?

 Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rusya Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanına suçlamalarda bulunmuş ve Rus ordusunun yöneticilerine karşı adeta savaş ilan etmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Belarus Devlet Başkanı Lukoshenko, Rusya'da silahlı ayaklanma başlatan Wagner'in lideri Evgeny Prigojin ile görüşme gerçekleştirdi.

Belarus Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Wagner lideri, Lukaşenko'nun 'Rusya topraklarında ilerleyişini durdurma' çağrısını kabul etti" denildi.

Yapılan anlaşma sonucu Prizgozhin birliklerini ele geçirdiği şehirlerden geri çekti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!