ABD'de bir ilk! Son dakika 15 Temmuz kararı

ABD'nin başkenti Washington D.C. Belediyesi ve Maryland eyaletine bağlı Baltimore Belediyesinin, bir ilke imza atarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdıklarını açıkladı.

GİRİŞ 14.07.2023 18:48 GÜNCELLEME 15.07.2023 08:35
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi’nden (TASC) yapılan açıklamada, Başkan Bowser'ın yayımladığı tanıma beyannamesiyle 7'inci yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıdığı aktarıldı.

Görüşlerine yer verilen Bowser, "Demokrasi için hayatını kaybeden cesur insanları minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlığından "tanıma beyannamesini" teslim alan TASC Eş Başkanı Avukat Seyit Şahin, Başkan Bowser’ın 15 Temmuz'u resmen tanıması ve kutlama mesajı için teşekkür etti.



İLK KEZ BİR DEVLET KURUMUNUN TANIMASI ÖNEMLİ

Şahin, yaptığı açıklamada, "ABD’de ilk kez bir devlet kurumunun bu özel günü tanıması çok önemli. 15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve bütünlüğüne kastetme niyetiyle gerçekleştirilen hain darbe girişiminde, milletimiz ve demokrasimiz için canını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"ABD’de Türkiye’yi temsil eden çok başarılı kültür elçilerimiz var." diyen Şahin, "Biz de TASC olarak ABD’de yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarına, senatörlerden milletvekillerine Türkiye’yi anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Öte yandan ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kenti Belediye Meclisi'nin de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdığı bildirildi.

Tanıma beyannamesinde "Türk halkının direnişini, yiğitliğini ve ulusal birliğini korumasını takdir ediyoruz." ifadeleri kullanıldığı kaydedildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    bizim çocuklar sizin çocuklar ulan fetöcülerin hepsi abd de ya...bunlar kimi kandırıyor?ya bizi ya kendilerini...bunlar pkk yı da terör örgütü olarak tanıyorlar ama gerçekte kankiler aynı şirkette çalışıyorlar...
    Cevapla
  • Yakut 9 ay önce Şikayet Et
    Samimiyetinize inanıyormuyuz?
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Amaa. Artık hiç de umurumuz da değil ABD şunu demiş bunu demiş vız gelir tırıs gider. Biz kendimize bakalım.
    Cevapla
  • Fahri Özcan 9 ay önce Şikayet Et
    İçinizde beslediğiniz o yılanlar bir gün sizinde sokacak amerikan misteri unutmayın
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bayram değil seyran değil,eniştem beni niye öptü?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti