Yunanistan'dan Türkiye mesajı: Taviz vermeye hazırız

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile çözüm bekleyen öncelikli sorun alanı olarak deniz yetki sınırlarına işaret ederek, Lahey senaryosu çizdi. Miçotakis, olası anlaşmada karşılıklı tavizler verilmesine sıcak baktığını söyledi.

Yunanistan'dan Türkiye mesajı: Taviz vermeye hazırız
Yunanistan'dan Türkiye mesajı: Taviz vermeye hazırız
GİRİŞ 15.07.2023 09:19 GÜNCELLEME 15.07.2023 10:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yunan televizyonu Skai'ye konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türk-Yunan ilişkileri ile ilgili soru üzerine, "Benim için en büyük hedef, Ege ve Doğu Akdeniz'de deniz yetki sınırlarının belirlenmesi sorununu çözmemizdir. Eğer Lahey Adalet Divanı'na gitmeye mutabık kalırsak, bu çok önemli bir gelişme olur. Bu çeşit herhangi bir anlaşma muhtemelen, başlangıçtaki pozisyonlardan bazı tavizlerde bulunulmasını da içerebilir. Ancak şu an için Lahey senaryosu çok uzak" dedi.

Miçotakis, Vilnius'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye dair, "Önceki görüşmelerimize kıyasla bu defa daha farklı bir atmosfer vardı. İkimiz de yeni görev sürelerimizin henüz başındayız. Bardağın boş değil, dolu tarafına bakalım" yorumunu yaptı.

Türkiye'nin F-16 talebi için, "Kongre'nin, Türkiye'ye satılacak herhangi bir silahı bir başka NATO üyesine karşı kullanmaması gerektiği görüşünün geçerli olduğu kanısındayım, bu görüşün değişmesi için bir neden görmüyorum" dedi.

Miçotakis, Türkiye'nin AB'ye yakınlaşmasını desteklediklerini de belirtti.

KAYNAK: HÜRRİYET
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Sen kimsin de bize taviz veriyosun etin ne budun ne kilon kaç
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bizim hakkımızı sen tavize hazırız dersen OLMAZ.. Her zaman ki gibi YALAN..
    Cevapla
  • trh 9 ay önce Şikayet Et
    yunan batının desteği ile masada her zaman kazanmıştır dikkatli olmak lazım.
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Lahey senin köpeğin zaten, bizden yana tavırmı alacak miço yemezler sinsilik peşindesin
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 9 ay önce Şikayet Et
    Miço abd ve ab esaretinden kurtul borç batağındasın sana sürekli borç verip seni bize kullanıyorlar. beraber turizm ortaklığı kuralım her iki ülke tatil beldelerimizi karşılıklı ışletim serbestliği yapalım yunan turizmci Türkiyede Türk turizmci yunanistanda işletme kurabilsin.Adaları silahlandırıp gerginlik çıkartırsan tek gelirin olan turizm kazancını baltalarsın Turist gelmez miço
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri