Mehmet Şimşek'le görüşen ABD Hazine Bakanı'ndan flaş açıklama

Hafize Gaye Erkan ve Mehmet Şimşek'le görüşen ABD Hazine Bakanı Yellen, Hindistan'daki görüşmede, Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve ekonomik politika yönelimini ele aldıklarını belirtti.

GİRİŞ 19.07.2023 06:28 GÜNCELLEME 19.07.2023 13:07
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'la yaptığı görüşme sonrası Twitter'dan önemli bir mesaj yayımladı.

Yellen, "Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Erkan'la; Türkiye'nin ekonomik görünümünü, ekonomik politika yönelimini ve Türkiye ile ABD'nin küresel sorunları çözmek için nasıl birlikte çalışabileceğini ele aldık" diye yazdı.

ÖNEMLİ NOT: Yellen'ın daha önce Türkiye'yle alakalı Twitter'dan hiç mesaj paylaşmadığı, Şimşek ve Erkan'la görüşmesinin bu manada da bir ilk olduğu ifade edildi.

Yellen'la görüşmesi hakkında açıklama yapan Şimşek ise, G20'de birçok verimli görüşme yaptıklarını ve onlardan birinin de Yellen'la olan görüşme olduğunu vurgulayarak, "ABD-Türkiye dostluğu 1831 yılına kadar uzanmaktadır. İki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeye kararlıyız" dedi.

G20'DE VERİMLİ GÖRÜŞMELER

Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Erkan, Hindistan'da düzenlenen G20 toplantılarında yoğun görüşme trafiği gerçekleştirdi. İkili, ardından Katar'ın başkenti Doha'ya geçti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 73
  • Türkiye Yüzyılı* 9 ay önce Şikayet Et
    Borsaya giren çıkan dış yatırımcı dolar ve euro çevirmelerinden yüksek kazanç vergiler kesilsin
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 9 ay önce Şikayet Et
    Euro ve Dolar mevduati olanlarin vergi oranlari yukseltilsin yastik altinda euro dolar biriktirenler tespiti için döviz kuyumcular 100 dolar ve euro üstü alım satimlarda kimlik bilgileri alınma zorunluluğu olsun bu kurlar mücadele için kati kurallar gelmeli !!!
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Faiz artışı istemiyoruz
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Yüzyılına yakışır istikrarlı ve güçlü bir ekonomi ülkesi olmamız için ekonomist dehaların sayısını artırmanız gerekir bu nedenle eğitim sisteminde köklü bir değişim şart ve Üniversite eğitimini almayan bireyimiz kalmamalı.Kpss ve Üniversite sınavı tek bir çatı altında iki aşamalı sınav usulü ile Abd de olduğu gibi kaliteli üniversiteler için ikinci bir sınav yapılmalı
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 9 ay önce Şikayet Et
    Kamuya ait işletmeleri % 49 ,99 luk oranla yarı yarıya özelleştirmeye gidilmelidir.Yarı özelleşen kamu işletmesinde çalışanlarla ilgili durumu yarı hissesi alan özel teşebbüsün sorumluluğunda ve gözetiminde olmalıdır.Bakın ozaman kamu işletmeleri nasıl yüksek getiri ve Kazanç sağlayacak.Kamu işletmelerine bahsettiğim modelin uygulanması bir devrim niteliğini taşıyacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak