Erdoğan'ın ziyareti Katar medyasında

Erdoğan'ın Katar ziyareti ve iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar Katar medyasında geniş yer buldu. Türkiye ve Katar arasında birçok alanda gelişen stratejik ortaklık, "dünyadaki mevcut en başarılı ortaklık" olarak nitelendi.

GİRİŞ 19.07.2023 11:00 GÜNCELLEME 19.07.2023 11:25
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri turunun ikinci durağı olan Katar'ın başkenti Doha'da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani tarafından resmi törenle karşılandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından onuruna verilen resmi akşam yemeğine iştirak etti. Lusail Sarayı'ndaki yemek, basına kapalı gerçekleştirildi.

ORTAK BİLDİRİ İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti sırasında Türkiye ile Katar arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50'nci yıldönümü nedeniyle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani arasında ortak bildiri imzalandı.

KATAR MEDYASINDA GENİŞ YANKI BULDU

Katar resmi ajansı QNA ve Katar'ın Er-Raya gazetesi, Başkan Erdoğan'ın Körfez turu kapsamındaki Doha ziyareti konusunda iki ülke ilişkilerine vurgu yaptı.

QNA, "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ülkeyi (Katar'ı) ziyareti, iki ülke arasında diplomatik ilişkinin başlamasının 50. yıl dönümüne ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılına denk geliyor." ifadelerini kullandı.

Haberde, Erdoğan'ın Katar ziyareti ve yapacağı görüşmelerle "ikili ilişkilerin üst düzeye çıkarılması ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasının" beklendiği belirtildi.

EN BAŞARILI ORTAKLIK

Türkiye ve Katar arasında birçok alanda gelişen stratejik ortaklığı, "dünyadaki mevcut en başarılı ortaklık" şeklinde nitelendiren QNA, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin "güçlü siyasi iradesi" sayesinde ilişkilerin geliştiğini vurguladı.

Eş-Şark gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine sayfasında özel yer ayırarak, Türkiye ve Katar arasındaki ikili ilişkilerin önemini vurgulayan haberlere yer verdi.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Tayfun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence katarı Türkler yönlendirdi. Diğer Arap ülkelerine göre yurtdışı eğitim düzeyi 1. Ci sırada. Buda Türkiye yi model almaktan oldu gibi
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayfun paran varsa yaparsın. Türkiye'den önce orda ABD var. Kim takar Türkiye'yi.
    Cevapla
  • Memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün ümmet bilinci uyanırsa; AB, ABD ve diğer aparatlar çöker.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim artırsın
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Katarla olan bu güzel ilişkilere,yapilacak evliliklerle taçlandirmamiz gerek diye düşünüyorum,çok mühim bir konu oldugu için yazmayi uygun gördüm.
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye içeride zamlardan yangın yerine dönmüşken, dışarıda bahar havası estiriyor.Hey gidi günler hey!...
    Cevapla
  • Netitrebet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir memleketin iyi günü de olur, kötü günü de olur. Ama o memleketin bekasını ilgilendiren önemli konular bunlardan bağımsız olarak devam ettirilir. Sizin gibi Okey tayfalarının vizyon ve bilgisine bizleri muhtaç etmeyen Allah'ıma CC şükürler olsun. Bir gün ne kadar sığ düşündüğünü anlarsın umarım Halil arkadaş !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor