Zelenskiy ile Putin arasında "Erdoğan" savaşı

Tahıl Anlaşması'nın iptal edilmesinin ardından patlak veren krize eğilen Amerikan dergisi Newsweek, Erdoğan'ın rolüne dikkat çekerek, Putin ve Zelenskiy'nin Erdoğan'ın desteğini alabilmek için savaştığını yazdı.

Zelenskiy ile Putin arasında "Erdoğan" savaşı
Zelenskiy ile Putin arasında "Erdoğan" savaşı
GİRİŞ 19.07.2023 10:40 GÜNCELLEME 19.07.2023 11:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilme kararının yankıları sürerken, Amerikan dergisi Newsweek, "Zelenskiy ve Putin, Erdoğan'ın Karadeniz desteği için savaşıyor" başlığıyla çarpıcı bir analiz yazısı yayımladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Türkiye ile Birleşmiş Milletlere (BM) Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı Rusya'sız sürdürme teklifini içeren mektup göndermesine atıfta bulunuldu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında yapılan görüşmede İstanbul Tahıl Anlaşması çerçevesindeki son gelişmelerin ele alındığına vurgu yapıldı. Lavrov'un Bakan Fidan'a tahıl anlaşmasına alternatif yeni bir öneride bulunduğu belirtildi.

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşında yürüttüğü denge politikasına övgüde bulunulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'deki gerilimin hafifletilmesinde öncü bir rol üstlendiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz tahıl anlaşmasını canlandırmak için görüşmelere devam edeceğine yönelik yaptığı açıklama analiz yazısında yer aldı.

Dergiye konuşan eski Türkiye NATO Büyükelçisi Fatih Ceylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çabalara devam edeceğinden yüzde 100 emin olduğunu ve zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ceylan, "Rusya'nın Türkiye'ye daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Rusların mevcut koşullarda Türkiye'nin çıkarlarını hiçe sayma lüksü yok. Gergin bir dönem olacak, buna hiç şüphe yok. Ruslarla müzakere etmek her zaman kolay olmuyor. Türkiye'nin ortak bir zeminde buluşması için yine manevra alanı var. Kesinlikle oyunda olacak farklı parametreler ve koşullar olacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Boğaz'ları savaş gemilerine kapatmasına, Ukrayna'ya İHA desteği vermesine rağmen Ankara'nın Rusya ile ticaretini önemli ölçüde genişlettiğine dikkat çekildi.

Rusya'nın Karadeniz'de ticari gemileri hedef alacağını iddia eden Ukrayna emekli genelkurmay başkan yardımcısı Andriy Ryzhenko ise Türkiye'nin önemli deniz gücünü kullanarak nakliye için güvenli geçişleri sağlayabileceğini belirtti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • Morelli 9 ay önce Şikayet Et
    Reis biz bu savasa karismamaliyiz zaten ekonomik darbogazdan geciyoruz turkiye ruyayla ticaretini genisletmeli ukrayna delik desik bize ne verebilecek zaten avrupa amarika ukraynayi kiraladi reisden nefret eden avrupa amarika simdimi reise sevecek birakin bu bos isleri
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 9 ay önce Şikayet Et
    Newsweek kendi işine baksın
    Cevapla
  • Aslı gibi 9 ay önce Şikayet Et
    Daha birçok havrupa ülkesi Reisi yanına çekmek için birbirleriyle mücadele edecekler..Türkiye güçlü bir ülke..Ellerinde bize artık ambargo koyacakları hiç birşey kalmadı..Reis bizdeki vatan hainlerine karşı durmak yok yola devam..
    Cevapla
  • Derzeit 9 ay önce Şikayet Et
    Rusya haklı... savaş İstanbul da varılan anlaşma ile bitecekti İngiltere ve Amerika engel oldular...tahıl ürünleri ihtiyaç sahiplerine direkt olarak gönderilmelidir ve kontrol edilmelidir yoksa yine Avrupa hepsine çöker mağdurların üzerinden siyaset yaparak...
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu ukrayna tam şamarlık her konuda Türkiye yi cekmeye calışıyor sanki cocuk avutur gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin operasyonu öncesi PKK'dan şeytani Irak planı!
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü