Kalkışmadan sonra Prigojin'den ilk açıklama! Wagner Birliklerinin yerini açıkladı!

Rusya'da, Putin hükümetine karşı ayaklanan ve darbe girişiminde bulunan Wagner grubunun lideri Yevgeny Prigojin, paralı askerlerin Belarus'a geldiğini açıkladı.

Kalkışmadan sonra Prigojin'den ilk açıklama! Wagner Birliklerinin yerini açıkladı!
Kalkışmadan sonra Prigojin'den ilk açıklama! Wagner Birliklerinin yerini açıkladı!
GİRİŞ 19.07.2023 21:11 GÜNCELLEME 19.07.2023 21:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yevgeniy ​​​​​​​Wagner’e ait sosyal medya hesaplarında yayınlanan videodaki görüntü ve ses kayıtlarına göre, Prigojin, birliklerine yönelik konuşma yaptı. Wagner’in kurucularından Dmitriy Utkin de birliklere yönelik hitapta bulundu.

"ONURLU BİR ŞEKİLDE SAVAŞTIK"

Belarus topraklarına geldiği için savaşçılarını tebrik eden Prigojin, “Onurlu bir şekilde savaştık, Rusya için çok şey yaptınız. Şimdi cephede olanlar, oraya katılmamıza gerek olmayan bir utançtır. Kendimizi tam olarak kanıtlayabileceğimiz anı beklemek için de bir süre Belarus'ta olmamıza karar verildi.” ifadelerini kullandı.

"BELARUS ORDUSU DÜNYANIN İKİNCİ ORDUSU OLACAK"

Belarus’ta iken Belarus ordusunu “dünyanın ikinci ordusu” yapma sözü veren Prigojin, gerekirse onların yanında yer alacaklarını dile getirdi.

"UKRAYNA'DAKİ ÖZEL OPERASYONA GERİ DÖNEBİLİRİZ"

Prigojin, eğitim ve artan deneyimleri sonrasında Wagner paralı savaşçılarının Afrika’ya yeni bir yola gideceklerini belirterek, “Kendimizi utandırmak zorunda kalmayacağımızdan emin olduğumuzda belki de (Ukrayna’daki) özel askeri operasyona geri döneriz.” diye konuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Türkmen 9 ay önce Şikayet Et
    Evet danışıklı dövüş... Belerus tan Avrupa ya saldıracak sonrada diyecek vagner kendi başına hareket ediyor bakın bana bile karşı geldi sizde gördünüz.
    Cevapla
  • Türkiye için 9 ay önce Şikayet Et
    danışıklı dövüş bu bir şekilde Rusya beyaz Rusya yı kendi topraklarına katacaktı şimdi katmış oldu Avrupa sınırlara dayanmış oldu
    Cevapla
  • ASLI 9 ay önce Şikayet Et
    Belarus zaten putinci demek ki putinle barışık bu adam
    Cevapla
  • Zenci Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Belerus a çöktüler
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu açıklamalar danışıklı fırıldak kokuyor....
    Cevapla
  • ASLI 9 ay önce Şikayet Et
    Bende onu yazıyordum şimdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!