Pentagon duyurdu: Ukrayna'ya 1,3 milyar dolarlık yeni askeri yardım

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna'nın savaş alanı ihtiyaçlarını desteklemek için 1,3 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketini duyurdu.

GİRİŞ 20.07.2023 03:23 GÜNCELLEME 20.07.2023 10:08
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi (USAI) kapsamında sağlanan 1,3 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketi genel olarak kritik hava savunma kabiliyetleri ile mühimmat içeriyor.

Yardım paketinde, 4 ulusal gelişmiş karadan havaya füze sistemi (NASAMS), mühimmat, 152 milimetre top mermileri, mayın temizleme ekipmanı, TOW füzeleri, insansız hava sistemleri, elektronik harp tespit teçhizatları, 150 akaryakıt kamyonu, ekipmanı çekmek ve kurtarmak için 165 taktik araç ve güvenlik ile iletişim sistemleri ekipmanları bulunuyor.

Açıklamada, "ABD, Ukrayna'ya acil savaş alanı ihtiyaçlarını ve daha uzun vadeli güvenlik yardımı gereksinimlerini karşılama yetenekleri sağlamak için müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edecektir." ifadesi kullanıldı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 17
  • Morelli 9 ay önce Şikayet Et
    Tahila gerek yok bak abileri haslik veriyor reise bindefa soyledik arpasini buydayinla ugrasma degmez bak abileri parasiz birakmiyor turkiye ise bosuna kurek cekiyor yav ulkemizin topraklari bom bos dururken bize ne ukraynanin buydayindan ciftciye destek verinki eksin
    Cevapla
  • Abdullah 9 ay önce Şikayet Et
    Katil ABD leri 3 üncü dünya savaşını çıkartmak için elinden geleni yapıyor
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    tahil koridorunu bitiren hamle gidin bakalim rus ya nin üzerine atom bombasindan bütün dünya yararlanabilecekmi
    Cevapla
  • Tek 9 ay önce Şikayet Et
    Ukrania yardim değil borç yazılıyor usa busuna yardım etmez bin yıl ukrania borç ödeyecek yada yarısını usa verecek
    Cevapla
  • hıdır 9 ay önce Şikayet Et
    allah belalarınızı versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu