ABD'den Ortadoğu'ya savaş gemisi ve asker gönderme kararı

ABD, İran tarafından Basra Körfezi'nde ticari gemilere müdahale edilmesine karşı Ortadoğu'ya ek savaş gemileri ve binlerce deniz piyadesi gönderme kararı aldı.

ABD'den Ortadoğu'ya savaş gemisi ve asker gönderme kararı
ABD'den Ortadoğu'ya savaş gemisi ve asker gönderme kararı
GİRİŞ 21.07.2023 13:04 GÜNCELLEME 21.07.2023 13:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, bir amfibi gemisi ve sefer görev birliğinin Ortadoğu'ya gönderilmesini onayladığı belirtildi.

Açıklamada, geminin ve birliğin ismine ilişkin bilgi verilmedi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkililer ise USS Bataan amfibi gemisinin ve 2 bin 500 askerden oluşan 26'ncı Deniz Piyadeleri Sefer Görev Birliğinin bölgeye gittiğini aktardı.

USS Bataan'ın yanı sıra "USS Mesa Verde" ve "USS Carter Hall" isimli savaş gemilerinin bölgeye yönlendirildiğini ifade eden yetkililer, söz konusu gemilerin ay başında Virginia'nın Norfolk Limanı'ndan ayrıldığını kaydetti.

ABD'den İran'la gerilimi artıracak F-16 adımıABD'den İran'la gerilimi artıracak F-16 adımı

ABD, İran'ın ay başında iki petrol tankeri gemisine Hürmüz Boğazı'nda el koymaya çalıştığını ve bir gemiye ateş açtığını açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) 17 Temmuz'da yapılan açıklamada, İran'ın Basra Körfezi ve çevresinde ticari gemilere el koyma girişimlerinin ardından bölgeye USS Thomas Hudner muhribi ve F-35 savaş uçakları gönderme kararı alındığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    mayın döşeyin geleni batırın.
    Cevapla
  • Go Home 9 ay önce Şikayet Et
    Bölgemizden defolun..
    Cevapla
  • Tefeci 9 ay önce Şikayet Et
    Fitne fucur devlet rahat durmuyor. Hangisi mi? Tahminin doğru.
    Cevapla
  • Mete 9 ay önce Şikayet Et
    kurdun suyunu bulandırdı sözde kuzu. Hedef irak sanırım isveç bardağı taşıran damla oldu. Türkiye tüm kurumlarıyla dikkat etmeli bölge halk ve devletleriyle işbirliğine gitmeli. çini bıraktığına göre tayvan soğutucuya kondu Vilnıusun açtığı kapı neresi ab bu işin neresinde iki hafta içinde belli olur.
    Cevapla
  • ilhan gurbette 9 ay önce Şikayet Et
    vanpirler kana susamis olmali allah kendi kaninda bogar insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den Reisi açıklaması: Ölümü aydınlatılmalı!
Konya'da sokak köpekleri çocuğa saldırdı! Okula giden çocuk ölümden böyle kurtuldu