Yunanistan'da yangın kabusu: Türkiye de yardıma koştu

Günlerdir orman yangınlarıyla savaşan Yunanistan'da, 79 noktada söndürme çalışmaları var. Türkiye de yangınlarla mücadele için Yunanistan'a 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri gönderme kararı aldı.

Yunanistan'da yangın kabusu: Türkiye de yardıma koştu
Yunanistan'da yangın kabusu: Türkiye de yardıma koştu
GİRİŞ 22.07.2023 13:07 GÜNCELLEME 22.07.2023 13:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Yunan itfaiyesinden yapılan açıklamada, "Rodos'ta, adanın merkezindeki dağlık masifte yangınlarla mücadele ediyoruz. 125 itfaiyeci ve 35 araçla çalışırken, havadan yangınla mücadele için 4 uçak ve 3 helikopter tahsis edildi. Lakonya’da yangınlar çok daha sık görülmekte ve bazı durumlarda yangın cepheleri oluşturmaktadır. Bunlarla başa çıkmak için 25 araçla 75 itfaiyecinin yanı sıra 5 uçak ve 2 helikopter çalışmaktadır" denildi.

AVRUPA'DAN ARAÇ VE PERSONEL DESTEĞİ

Avrupa Sivil Savunma Mekanizması bünyesinde İtalya ve Fransa'dan gelen uçakların yanı sıra, İsrail'den 2 yangın söndürme uçağı ve Ürdün'den 4 yangın söndürme helikopteri de ülkeye intikal etti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi 1 uçak ve Hırvatistan 2 uçakla destek sağladı.

Romanya, Polonya, Bulgaristan ve Slovakya ise, itfaiye araçları ve personellerini yangınlarla mücadele kapsamında Yunanistan'a gönderdi.

TÜRKİYE DE YARDIMA KOŞTU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan'a 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri gönderileceği belirtildi.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 2 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri uçuş ekipleriyle birlikte Yunanistan'a gönderilecek. Etkili manevra kabiliyetlerine sahip amfibik uçaklar ile yerli ve milli imkanlarla üretilen yangın söndürme helikopteri, Yunanistan'daki orman yangınlarına müdahalede komşu ülkede kullanılacak." denildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 19
  • Hasan 7 ay önce Şikayet Et
    Olayı biraz indigeyelim. Senin eşini kızını tacizeden işlerinin kötü gitmesi için tuzak kuran bir komşuna nasıl davranırsan öyle düşün. Devlet bizim ailemiz... Hakkettiği muameleyi yapmıyorsun bari nötr ol...
    Cevapla
  • Caa 7 ay önce Şikayet Et
    Yakın ülkedir. Ormanların miktarları azaldığında iklim değişikliği ve yağış szlığı,hava kirliliği vuku bulmaktadır. Aynı zamanda ormansal kaynakların azalması sebebiyle, orma kaynaklı mamullerin pazarlara imal edilip sürülmesi yavaşlayacağı azalacağı aynı şekilde imalatçıların azalması srbebi ile diğer imalatçıların bir kısmının fiyatları artırmak için imalat kalitelerini azaltanlar
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 7 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan bize katılsın. Recep Tayyip Erdoğan oracıkıda idare eder. Ve 10 yılda 10 kat güçlenir
    Cevapla
  • Murat76 7 ay önce Şikayet Et
    Şu halimize bak da konuş, bu dediğini genel seçimlerden önce ben de derdim. Ama unutulduk, seçim bitti, zam üstüne zam, akaryakıt ikiye katladı, su bile alınamaz hale geldi, artık sudan ucuz lafı tarih oldu. Ha ben yine belki Ak Partiyi desteklerim alternatif bulana kadar, ama eğriye eğri doğruya doğru demek lazım. Ama Unutulduk.
    Cevapla
  • Cihan 7 ay önce Şikayet Et
    Help Gayreece.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Çok basit Vatandaş. Komşu komşunun külüne muhtaç.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Bu Yunanistan her türlü fırıldağı çevirirken kendisini kullanan Amerika neden yardım etmiyor da biz yarışa yarışa gidiyoruz acaba çok merak ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de Kemal Advan Hastanesi çevresini vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var
Para etmiyor diyerek şeftalileri boş araziye döktüler