6 yıl sonra bir ilk! Katar'dan BAE adımı

Katar, 2017’de patlak veren Körfez krizinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) büyükelçi atadı.

GİRİŞ 23.07.2023 22:12 GÜNCELLEME 24.07.2023 10:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Katar, 2017’de patlak veren Körfez krizinin ardından diplomatik ilişkilerin kesildiği Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) büyükelçi atadı. Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’nin Dr. Sultan Salmeen Saeed Al Mansouri'yi BAE Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi olarak atadığı duyuruldu. BAE ve Katar, aylar önce ise diplomatik misyonlarının karşılıklı olarak yeniden açıldığını bildirmişti.

KÖRFEZ KRİZİ

Körfez krizi, Katar resmi ajansı QNA'da 2017’de Al Thani’ye atfedilerek yayınlanan ABD karşıtı ve İran’a destek açıklamalarının yayınlanması ile başlamış, Katar, siber saldırı sonucu söz konusu açıklamaların yayınlandığını ve Al Thani’nin bu tarz açıklamaları olmadığını açıklamıştı.

Katar’ın açıklamalarına rağmen Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn, Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini dondurmuş ve hava sahalarını Katar’a kapatmıştı. Söz konusu kriz 3,5 yılın ardından sona ermişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler demiryolu ve otoyollar ile birbirine bağlanmalı.
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğrusu bu birlik beraberlik zamanı Muslumanlar beraber olması çok hoş nasil ehli küfür bir oluyorlar avrupa birligi gibi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şer zannettiklerimizde, hayır olduğu Katar'a yapılan bu ambargoda da ortaya çıktı. Türkiye, Katar'a her türlü yardımı yapınca, dostluğunun kıymetini Dünya anladı. Türk/Katar dostluğu bu yüzden emsalsiz bir yakınlığa dönüştü.
    Cevapla
  • KütahyAli 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset böyle bir şey işte. Demirel özeti dün dündür bugün yarın olabilü. Yollar yala yola tükenmez. :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde