Evine hırsız girdiğini 7 ay sonra bildiren Ganalı Bakan gözaltına alındı

Gana Sağlık Hizmetleri ve Su Kaynakları Bakanı Cecilia Abena Dapaah, evinden yüklü miktarda para ve mücevherat çalınmasını 7 ay sonra polise ihbar etmesinin ardından yolsuzluk kapsamında gözaltına alındı.

Evine hırsız girdiğini 7 ay sonra bildiren Ganalı Bakan gözaltına alındı
Evine hırsız girdiğini 7 ay sonra bildiren Ganalı Bakan gözaltına alındı
GİRİŞ 25.07.2023 13:14 GÜNCELLEME 25.07.2023 17:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gana Sağlık Hizmetleri ve Su Kaynakları Bakanı Cecilia Abena Dapaah; 780 bin sterlin, 300 bin euro, 350 bin Gana cedisi nakit paranın yanı sıra çok değerli çanta ve mücevherlerinin çalınmasından 7 ay sonra polise ihbarda bulunmuş ve 22 Temmuz’da görevinden istifa etmişti. Polisin hırsızların peşine düşmesi gereken olayda Ganalı Bakan dün gözaltına alındı. 68 yaşındaki Dapaah, mahkemede bu varlıkları reddetse de ülkede bazı tartışmaların da fitilini ateşledi.

Gana’da üst düzey yetkililerin karıştığı yolsuzluk olaylarını soruşturan Özel Savcılık Ofisi, Dapaah’ın gözaltında olduğunu ve konutundan çalındığı rapor edilen yüksek miktarda para ve diğer değerli eşyalarla bağlantılı olarak yolsuzluk ve yolsuzlukla ilişkili suçlar nedeniyle sorgulandığını duyurdu.

İki çalışanı suçlanıyor

Cecilia Abena Dapaah’ın Akra’daki evinde yaşanan hırsızlık olayında Ganalı Bakanın iki çalışanından şüpheleniliyor. Dapaah’ın eşinin evdeki hırsızlığı geçtiğimiz Ekim ayında fark ettiği, ancak 7 ay sonra polise bildirdikleri aktarıldı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Vatandas 9 ay önce Şikayet Et
    Dişinden tirnagindan artirdiysa demek ki kadıncağız...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’