Kremlin'den Türkiye açıklaması

Kremlin: "Hem Türk hem de Rus tarafının Putin'in Türkiye ziyareti için planları olduğunu doğrulayabilirim ancak henüz belirli tarih ve süre üzerinde anlaşmadık"

GİRİŞ 25.07.2023 19:18 GÜNCELLEME 26.07.2023 09:56
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme planlarına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Putin'in Türkiye'yi ağustosta ziyaret edebileceğinden ve diğer seçeneklerden de bahsedildiğini hatırlatan Uşakov, ancak henüz bu hususta çalışmalara başlamadıklarını dile getirdi.

Putin'in, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimlerindeki zaferinden hemen sonra Türkiye'ye gelme sözü verdiğini kaydeden Uşakov, "Hem Türk hem de Rus tarafının Putin'in Türkiye ziyareti için planları olduğunu doğrulayabilirim ancak henüz belirli tarih ve süre üzerinde anlaşmadık." ifadesini kullandı.

Gazetecilerin iki lider arasındaki temaslarda tahıl anlaşması konusunun gündemde olup olmayacağını sorması üzerine Uşakov, gerek telefonla gerek yüz yüze görüşmede her iki liderin bu hususu ele alacak olmasının "doğal" olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 28
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Gidecek başka yer yok ki
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Cumhur Reisimiz iadei ziyaret yapmalı ve Sayın Başkan Putin'e TOGG hediye etmelidir .
    Cevapla
  • rgünel 9 ay önce Şikayet Et
    Rusya ile ilişkleri bozmak tarihi bir hata olur
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar ılımlı ilişkilerimiz olan bir tarafı Batıda Saint Petersburg Limanı , Diğer tarafta Kamçatka Yarımadası , Japonya sularına bakan ülkeyle sanayi işbirliği imkanları değerlendirilmelidir . Baltık Bölgesindeki Saint Petersburg , TOGG fabrikası ve Organize Sanayi Bölgesi inşası için gayet iyi bir lokasyondadır .
    Cevapla
  • Helena 9 ay önce Şikayet Et
    Çıkarlarınızın tüm noktaları yerine getirilmediğinde bu sözleşme nedir? Siz tüm yükümlülüklerinizi yerine getiriyorsunuz ve ortaklarınız yükümlülüklerini yerine getirmiyorlar. Ve böyle bir anlaşmaya devam etmek istemediğiniz için sizi suçluyorlar. Garip iddialar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?