İsveç Başbakanı Kristersson'dan skandal Kur'an-ı Kerim açıklaması!

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç'in uluslararası konumunu kötüleştirmek için ülkesinde Kur'an-ı Kerim yakıldığını savunarak, "Bizi bölmek amacıyla Kur'an karşıtı eylem gerçekleştiriliyor" değerlendirmesinde bulundu.

GİRİŞ 27.07.2023 00:09 GÜNCELLEME 27.07.2023 10:00
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Kristersson, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülkede son günlerde artan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları değerlendirdi.

'DEVLETLER TARAFINDAN DESTEKLENEN ÇEŞİTLİ DEZENFORMASYONLARA MARUZ KALIYORUZ

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına yönelik eylemleri "devlet eliyle yapılmış gibi gösteren yanlış bilgilerin yayıldığını" kaydeden Kristersson, "Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarla ilgili sorumlu makamlarla diyalog içinde gelişmeleri yakından takip diyoruz. İsveç'e zarar vermek amacıyla devletler tarafından desteklenen çeşitli dezenformasyon kampanyalarına maruz kalıyoruz" ifadesinde kullanıldı.

'BİZİ BÖLMEK AMACIYLA KUR'AN KARŞITI EYLEM GERÇEKLEŞTİRİLİYOR'

Kristersson, İsveç'in uluslararası konumunu kötüleştirmek için ülkesinde Kur'an-ı Kerim yakıldığını savunarak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bizi bölmek amacıyla Kur'an karşıtı eylem gerçekleştiriliyor. Kutsal metinlerin son zamanlarda yakılması, güvenlik politikamızı zorlaştıran etkenlerle çakışıyor. Bu olaylar doğrudan ülkemize zarar vermeye yönelik çağrılarla birlikte ülkemiz yanlış tanıtılıyor. Dezenformasyon kampanyaları, İsveç vatandaşlarının ve yurtdışındaki şirketlerin durumunu daha da kötüleştiriyor ve ülke içindeki güvenliği zayıflatıyor ve böylece terör saldırısı riski artıyor."

İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO) tarafından bugün yapılan açıklamada da, son Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarının ve Müslüman dünyasındaki protestoların, İskandinav ulusunun imajını olumsuz etkilediği ve ülkede "terör saldırısı alarm seviyesinin" yükseltildiği belirtildi.

İsveç'te son olarak 20 Temmuz'da Irak asıllı Salwan Momika, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 199
  • halıl 8 ay önce Şikayet Et
    lafa bak hızaya gel..ulan Uzaydyakanlar ceza almalı..karşı gelmelıyoız dık durmalıyız..an mı geldı Kuran Kerım yakanlar ..hepsi sızın Vatandaşlarınız..Hemde Polıs gözetımınde yakıyorlar..ysalar çıkmadan Ceza almadan bunları Natoya almamak lazımdı..
    Cevapla
  • Bilal 9 ay önce Şikayet Et
    Polis koruması eşliğinde kafirler bu işi yapıyorsa, demekki devlet koruması altındalar.
    Cevapla
  • Edem 9 ay önce Şikayet Et
    Düpedüz aşağılama ve düşmanca davrananiyorlar... Vahşet dolu tarihleri ile övünebilirler... İnsanlıktan nasibini almayan bu aşağılık maymunun çocukları sözden anlamiyorlar.
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Şu Vizeleri bir kaldırın , Türkler serbestçe AB içerisinde dolaşsınlar ve ifade özgürlüklerini kullansınlar , Kimlerin ifade özgürlüğü üstündür o zaman görürsünüz .
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Onlara karşı NATO kozumuz , ve diğer kozlarımız çok etkili ve büyüktür . Onlar daha hizaya gelmemişlerdir . ABD , F16 'ları Kongre onayından geçirir , Sadece Gümrük Birliği onayı verilir , Vize Serbestisi verilmez veya fasıllar açılıp , ileriye sarkıtılır , Türkiye , sıradan pazarlığa razı olur , İsveç'e onay verir diye umuyorlar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler