Wagner'in kurucusu hakkında sürpriz iddia

Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in, Rusya-Afrika Zirvesi'nin yapıldığı St. Petersburg'da, Afrikalı yetkililerle görüştüğü öne sürüldü.

Wagner'in kurucusu hakkında sürpriz iddia
Wagner'in kurucusu hakkında sürpriz iddia
GİRİŞ 27.07.2023 18:09 GÜNCELLEME 27.07.2023 18:09

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki "Rus Evi"nin Müdürü Dmitriy Sıtıy'ın sosyal medyada paylaştığı fotoğrafta, Prigojin'in, St. Petersburg'ta, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden bir yetkiliyle el sıkıştığı görülüyor.

Afrika'dan çok sayıda yetkilinin katıldığı ve bugün St. Petersburg'da başlayan Rusya-Afrika Zirvesi, yarın sona erecek.

Prigojin, 24 Haziran'da Rus yönetimine karşı başlattığı isyanın ardından Belarus'a gitmiş, son olarak 17 Temmuz'da Belarus'ta bulunan Wagner savaşçılarına konuşma yaparken görüntülenmişti.

Burada yaptığı konuşmada Prigojin, eğitim ve artan deneyimleri sonrasında Wagner paralı savaşçılarının, Afrika'ya yeni bir yola gideceklerini söylemişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu