1986'da kaybolan dağcının cesedi bulundu

İsviçre'de 1986 yılında kaybolan bir dağcının cesedi 37 yıl sonra bulundu.

1986'da kaybolan dağcının cesedi bulundu
1986'da kaybolan dağcının cesedi bulundu
GİRİŞ 29.07.2023 08:06 GÜNCELLEME 29.07.2023 08:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin Matterhorn dağına yakın bir buzulda bulunan insan kalıntılarının 1986 yılından bu yana kayıp olan Almanyalı bir dağcıya ait olduğu teyit edildi. Polis, dağcının adını açıklamazken, 1986 yılında dağda kaybolan erkek dağcının kaybolduğunda 38 yaşında olduğunu ve bir yürüyüş sırasında kaybolduğunu belirtti.

BBC'nin aktardığına göre, 1986 yılından bu yana kayıp olan dağcının bulunması, iklim krizi sebebiyle eriyen dağ buzullarının beraberinde getirdiği son buluntu oldu. Dağcının cesedi temmuz ayının başında Zermatt üzerindeki Theodul buzulundan geçen bir grup dağcı tarafından bulunmuştu. Dağcılar, buzulun üzerinde bir yürüyüş ayakkabısı ve krampon görmüştü. Buluntular üzerinde yapılan DNA testi, cesedin ismi henüz açıklanmayan ve 37 yıldır kayıp olan dağcıya ait olduğunu gösterdi.

ERİYEN BUZULLAR İTALYA-İSVİÇRE SINIRINI DA DEĞİŞTİRDİ
Almanyalı dağcı için o dönemde başlatılan arama-kurtarma çalışmalarının başarısız olduğu ifade edilirken, 2014 yılında da Britanyalı dağcı Jonathan Conville'in cesedi bir helikopter pilotu tarafından havadan tespit edilmişti. Conville de 1979 yılından bu yana kayıptı. Bundan bir yıl sonra ise Matterhorn buzulunun uç kısmında iki Japonyalı dağcının cesedi bulunmuş, bu iki dağcının da 1970'te bir kar fırtınasında kaybolduğu belirtilmişti.

Dağ buzullarının erimesi 2022 yılında İsviçre ve İtalya arasındaki sınırın bile değişmesine sebep oldu. Buna göre, iki ülke arasındaki sınır 'drenaj ayrımı'nda, yani eriyen suyun ülkelerden birine doğru aktığı nokta olarak belirlenmişti. Fakat buzulun erimesi bu drenaj ayrımının da konumunu değiştirdi. Böylelikle daha önce İtalya'da olan Rifugio Guide del Cervino dağı, teknik olarak İsviçre'nin olmuş oldu. Bu olayın ardından iki ülke heyetleri yeni sınırı nasıl çizmeleri gerektiğini müzakere etmeye başladı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Adamın Biri 8 ay önce Şikayet Et
    Sadece 37 yıl önce öldüğüne göre şu an bulunduğu yer 37 yıl önceki mevcut buzullar olmalı. Zira ölünce hemen buzun içine gömülmediğine göre bu adam öldüğünde buzulun üzerindeydi. Sonra üzeri buzla kaplandı ve şimdi geri eridi. Demek ki şu andaki buzullar 37 yıl önceki buzulların aynısı. Yani iklim krizi bir aldatmacadan ibaret.
    Cevapla
  • Birisi 8 ay önce Şikayet Et
    Oradaki buzullar ve iklimi bilemem ama, bizim buralarda dere,kuyu,çeşme,baraj vs kurudu gibi. Kırk yıl önceki sulardan eser yok. İklim krizi aldatmaca gibi değil sanki.
    Cevapla
  • SELCUK ARICAN 8 ay önce Şikayet Et
    Harika Tespit...
    Cevapla
  • Climate 8 ay önce Şikayet Et
    Şu an eridğine göre buzullar, iklim krizi kapıda...
    Cevapla
  • atak 8 ay önce Şikayet Et
    yani olsa olsa 37 yıl önceye geri dönmüş oluruz.o dönemde de çok soğuk kışlar vardı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı