Bir ülkede daha Wagner alarmı: 100 asker topraklarımıza girdi

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rus paralı asker grubu Wagner birlikleri hakkında uyarıda bulunarak, “En az 100 Wagner birliği üyesi Polonya topraklarına girdi” dedi.

GİRİŞ 29.07.2023 21:08 GÜNCELLEME 30.07.2023 09:25
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Polonya, Rusya’dan gelebilecek muhtemel tehlikelere karşı temkinli davranmayı sürdürüyor.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki bugünkü basın toplantısında Rus paralı asker grubu Wagner birlikleri hakkında uyarıda bulunarak, "En az 100 Wagner birliği üyesi, Polonya ve Litvanya sınırlarında bulunan Suwalki bölgesinde konuşlandırıldı. Şimdi durum daha da tehlikeli hale geliyor. Bu kesinlikle Polonya topraklarında daha fazla hibrit saldırı için atılmış bir adımdır” dedi.



Morawiecki, Wagner birliği üyelerinin göçmenlerin AB'ye geçmesine yardımcı olmak için Belarus sınır muhafızları kılığına girebileceklerini ve Wagner üyelerinin sınırı geçmek için göçmen gibi davranabileceklerini öne sürdü.

Morawiecki ayrıca bu yıl içinde Belarus ile Polonya arasındaki sınırı geçmek için 16 bin kez girişimde bulunulduğunu söyledi. AB Sınır Koruma Ajansı’na (Frontex) göre, Ocak ve Haziran ayları arasında Belarus’tan AB ülkelerine 2 bin 312 kez yasadışı sınır geçişi gerçekleşti.

Polonya ve Litvanya, yasadışı yollarla sınırlarına geçen insan sayısını azaltmak için Belarus sınırlarına çit dikmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • TÜRKOĞLU TÜRK 8 ay önce Şikayet Et
    POLONYA ÖTÜYORDUN TUTUŞDUN DEĞİLMİ SENİ YOK EDECEKLER ZATEN WAGNER RUSYAYA TERS FALAN DÜŞMEDİ Bir oyun seni ve komşularını teker teker ortadan kaldıracak ..AKLIN VARSA HEMEN TÜRKİYE NİN ELİNİ ÖP YARDIM DİLE SANA DEMEDİKMİ AB YE GÜVENİPTE HAVLAMA SENİ YALNIZ BIRAKIRLAR.. SOYSUZ KORKAK
    Cevapla
  • Soru 8 ay önce Şikayet Et
    Elinizde SIHA var, test etmenin tam zamanı. Kim tutuyor sizi ?
    Cevapla
  • Hüseyin Baş 8 ay önce Şikayet Et
    Wagner planlanmış bir ayaklanma ile Rusya'dan ayrıldı. Artık yaptıkları sadece kendilerini bağlayacak... İstediği yerde istediği eylemi yapar, fakat hesap Rusya'ya kesilemez... İyi senaryo...
    Cevapla
  • Ali 8 ay önce Şikayet Et
    Putin Wagner i hain ilan etti çünki oyunun bir parçası. Şimdi Wagner girecek bizimle alakalı değil diyecek
    Cevapla
  • MaKuS 8 ay önce Şikayet Et
    Belerus üzerinden girdikleri için , NATO görev sahası dışında kalmaktadır . Bizi ilgilendirmez .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi