Medvedev: Nükleer silah kullanmak zorunda kalırız

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, "NATO tarafından desteklenen saldırı başarılı olursa, o zaman nükleer silah kullanmak zorunda kalırız." dedi.

Medvedev: Nükleer silah kullanmak zorunda kalırız
Medvedev: Nükleer silah kullanmak zorunda kalırız
GİRİŞ 30.07.2023 16:28 GÜNCELLEME 30.07.2023 16:52
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başta ABD olmak üzere Batı'nın Ukrayna'ya silah yardımı sürerken, Rusya'dan çok konuşulacak bir uyarı geldi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, geçtiğimiz saatlerde Moskova'nın ikinci defa Ukrayna İHA'larının hedefi olması üzerine açıklamalarda bulundu.

Başkent Moskova'ya İHA'lı saldırıBaşkent Moskova'ya İHA'lı saldırı

Medvedev, Kiev'in devam eden karşı saldırısı başarılı olursa Moskova'nın nükleer silah kullanmak zorunda kalacağını söyledi.

Medvedev, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Düşünsenize NATO tarafından desteklenen saldırı başarılı olursa ve topraklarımızın bir kısmını koparırlarsa, o zaman Rusya cumhurbaşkanının kararnamesi kurallarına göre nükleer silah kullanmak zorunda kalırız."

"Bu yüzden düşmanlarımız, savaşçılarımızın başarısı için dua etmelidir." diyen Medvedev, Rus askerlerinin "küresel bir nükleer ateşin tutuşmamasını" engellemek için savaştığını öne sürdü.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Savaş bitmeli ve durmalı Ama şeytanların kazancı var
    Cevapla
  • Hakikat 8 ay önce Şikayet Et
    Bu gün kullanırsın yarın da kullandığın yerden iki mislini kendin yersin
    Cevapla
  • ercan 8 ay önce Şikayet Et
    dünyayı mikser gibi karıştıran abd şeytanı BAYDIN kuklası zelensky ye silah yolluyor Ukrayna da seçim olsa zelensky tarih olur..savaşı bitirmek istemeyen abd ve avaneleri
    Cevapla
  • Das 8 ay önce Şikayet Et
    Medwedew bos laf söylüyor kimse senin nükleer silah indan kormuyor ne halin varsa gör Ukraine den cekil illa savasmak istiyorsan nazi lere karsi savas onlarda almanyada insan oglunu nazi tehditinden kurtar nükleer silah kullan
    Cevapla
  • İbrahim 8 ay önce Şikayet Et
    Allah cc. siz rusları sebep edecek, bu ab, abd ve bizdeki uzantıları iyice azdı, zulüm devam etmezmiş, kulu kuluna terbiye ettirir Rabbimiz, Ey zenginler çokça zam yapın, para biriktirdim Ama kesin olarak öleceksiniz
    Cevapla
  • turkiye sevdalısı 8 ay önce Şikayet Et
    Kolaydı sen bir tane atarsan karşı tarafta intikam üçin üç tane sana atar savaşla bu iş çözülmeyecek en iyisi anlaşmarak bu işi bitirmek
    Cevapla
  • Türkiye 8 ay önce Şikayet Et
    Sen arabuluculuk yapsana haha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi