Medvedev: Nükleer silah kullanmak zorunda kalırız
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, "NATO tarafından desteklenen saldırı başarılı olursa, o zaman nükleer silah kullanmak zorunda kalırız." dedi.
Başta ABD olmak üzere Batı'nın Ukrayna'ya silah yardımı sürerken, Rusya'dan çok konuşulacak bir uyarı geldi.
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, geçtiğimiz saatlerde Moskova'nın ikinci defa Ukrayna İHA'larının hedefi olması üzerine açıklamalarda bulundu.
Başkent Moskova'ya İHA'lı saldırı
Medvedev, Kiev'in devam eden karşı saldırısı başarılı olursa Moskova'nın nükleer silah kullanmak zorunda kalacağını söyledi.
Medvedev, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Düşünsenize NATO tarafından desteklenen saldırı başarılı olursa ve topraklarımızın bir kısmını koparırlarsa, o zaman Rusya cumhurbaşkanının kararnamesi kurallarına göre nükleer silah kullanmak zorunda kalırız."
"Bu yüzden düşmanlarımız, savaşçılarımızın başarısı için dua etmelidir." diyen Medvedev, Rus askerlerinin "küresel bir nükleer ateşin tutuşmamasını" engellemek için savaştığını öne sürdü.
-
Misafir 3 yıl önce Şikayet EtSavaş bitmeli ve durmalı Ama şeytanların kazancı varBeğen Toplam 1 beğeni
-
Hakikat 3 yıl önce Şikayet EtBu gün kullanırsın yarın da kullandığın yerden iki mislini kendin yersinBeğen Toplam 4 beğeni