Pakistan'da siyasi parti kongresine saldırı: Onlarca ölü ve yaralı var

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde, koalisyon hükümeti ortaklarından İslam Uleması Cemiyeti (JUI-F) Partisinin kongresini hedef alan bombalı saldırıda, 56 kişi (23'ü çocuk) yaşamını yitirdi, yaklaşık 200 kişi yaralandı.

GİRİŞ 30.07.2023 17:06 GÜNCELLEME 01.08.2023 15:47
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinin Bajaur bölgesinde, hükümet ortaklarından İslam Uleması Cemiyeti (JUI-F) mensuplarının düzenlediği kongreye bombalı saldırı düzenlendi.

Kongrenin düzenlendiği binanın içerisinde gerçekleşen saldırıda, 54 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 200 kişi yaralandı.

Yetkililer, saldırıda yaşamını yitirenlerden 23'ünün çocuk olduğunu bildirdi.

500'DEN FAZLA KİŞİ KATILMIŞTI

Yetkililer, kongreye 500'ün üzerinde kişinin katıldığının tahmin edildiğini ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti.

Ölenler arasında JUI-F'nin bölgedeki üst düzey yöneticilerinin de bulunduğunu aktaran yetkililer, saldırıda ayrıca Geo News televizyonu kameramanının yaralandığını ve durumunun kritik olduğunu kaydetti.

JUI-F lideri Fazlur Rahman ise yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak, Başbakan Şahbaz Şerif'ten olayın soruşturulmasını istedi.

TERÖR SALDIRILARI ARTTI

Pakistan Çatışma ve Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında terör saldırıları 2022'ye göre yüzde 79 arttı.

Yılın ilk 6 ayında 271 terör saldırısı gerçekleşti ve 389 kişi yaşamını yitirdi. 2022'nin aynı döneminde 151 terör saldırısı gerçekleşmiş ve 293 kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkede özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde son aylarda terör saldırıları arttı.

İslamabad, bu saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunuyor, Afganistan ise bu iddiaları reddediyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 49
  • ömer faruk şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    müslüman cahil değildir.senin gibi ne olduğu belli olmayanlar fetö ve abd uşakları çahildir.
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada savaşların nedeni israildir ABD ise küçük israildir
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD taşörenler buldu demek. idam cezaları ve kamera sistemleri şart
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin işidir kesin
    Cevapla
  • asd 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman öldürmez cahil cahil yorum yapmayın lütfen
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman öldürüyor hocalar bombalarsan cennete gidecem diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sayılı günler kaldı! İl il kurban fiyatları belli oldu: İşte en düşük kurban
Feci metrobüs kazasından yeni görüntü! Yolcular böyle savrulmuş