İsveç'ten Kur'an-ı Kerim açıklaması! Hakan Fidan görüşme yapmıştı!

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına ilişkin Danimarka ile yakın diyalog içinde olduklarını belirtti.

GİRİŞ 30.07.2023 23:42 GÜNCELLEME 31.07.2023 09:02
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

İsveç'in İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra "en ciddi güvenlik durumunu" yaşadığını belirten Kristersson, "Kur'an-ı Kerim krizini başka ülkelerin İsveç aleyhine kullandığının farkındayız." ifadesini kullandı.

"YASAL MEVZUATI ANALİZ ETMEYE BAŞLADIK"

İfade özgürlüğünü ve gösteri özgürlüğünü savunduklarını vurgulayan Kristersson, şu ifadelere yer verdi:

"Farklı geçmişlere ve inançlara sahip insanlara saygı duyma konusunda güçlü bir geleneğe sahibiz. Din özgürlüğü toplumlarımızın doğal bir dayanağıdır. İsveç'te ulusal güvenliğimizi ve yurt dışında İsveçlilerin güvenliğini güçlendirecek önlemlerin kapsamını araştırmak amacıyla 'Kamu Düzeni Yasası' da dahil olmak üzere, yasal mevzuatı analiz etmeye çoktan başladık."

BAKAN FİDAN, BİLLSTRÖM İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Billström ile bugün telefonda görüşmüş, iki mevkidaş Kur'an-ı Kerim'e karşı İsveç'te düzenlenen saldırıları ele almıştı.

Fidan, ifade özgürlüğü kisvesi altında bu aşağılık eylemlere devam edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak İslam dünyasında büyük tepkiye yol açan saldırıların önlenmesi için İsveç hükümetinden Türkiye'nin somut adımlar beklediğini kaydetmişti.

İSVEÇ PARLAMENTOSU ÖNÜNDE KUR'AN-I KERİM YAKMA İZNİ

Öte yandan AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, ülkede daha önce de Kur'an-ı Kerim yakan Irak asıllı Salwan Momika ve Salwan Najem'e 31 Temmuz'da İsveç Parlamentosu'nun önünde Kur'an-ı Kerim yakma izni verildi.

Polis, bu ikilinin, hafta içinde de Stockholm'ün Botkyrka bölgesinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Fittja Ulu Camisi ve Stockholm'ün İran Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için izin istediğini ve bu izinlerin beklediğini söyledi.

İsveç'te son olarak 20 Temmuz'da Momika, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

KUR'AN-I KERİM YAKAN SALWAN MOMİKA HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

İsveç Göçmeler Ofisi, 11 Temmuz'da, Momika ile ilgili, oturma ve çalışma izninin iptali ve sınır dışı edilmesi için dava açtı.

Kurumdan yapılan açıklamada, Momika'ya 16 Nisan 2021'de ülkede çalışma ve oturma izni verildiği ve bu iznin 16 Nisan 2024'te biteceği aktarıldı.

İsveç Expressen gazetesi ise Momika hakkında Irak'ta bulunduğu sürede "savaş suçu" işlediği şüphesiyle Göçmenler Ofisi tarafından dava açıldığını yazdı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 122
  • Muslim 8 ay önce Şikayet Et
    Her işvecli ve Danimarka vatandaşı botansiyel tehdit kabul edilmeli ve meşru düşman görülmeli
    Cevapla
  • Aga 8 ay önce Şikayet Et
    Kuranın sahibi Allah, onu biz indirdik biz koruyacağız diye vaad ediyor. Müslümana değerli olan şey kuranın içindeki sözlerdir. Ona sahip çıkmayan , benimsemeyen müslümanlara müsibet müstehaktır. Tefekkür edin. Kuranı okuyun. Mealler okuyun. mealler de bile yanlış var.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 8 ay önce Şikayet Et
    bunlar kafir oldukları sürece hiçbir zaman değişmezler akıllı olalım
    Cevapla
  • Muhtar 8 ay önce Şikayet Et
    Neyi uzatıyoruz ki. NATO ya sizi almıyoruz deyin bitsin. Allah in kitabının yakılmasına ses çıkarmıyorlar hatta polis korumasında yaptırıyorlar ve biz hala pazarlık yapıyoruz. Reis, Fatih Sultan Mehmet olsaydı ne yapardı. Yavuz Sultan Selim olsaydi ne yapardi. Kanunu Sultan Süleyman olsaydı ne yapardı ise Sen de onların yapacak olacağı şeyi yap. Allah tan başka kimseden de korkma.
    Cevapla
  • umut 8 ay önce Şikayet Et
    yokmu bir musluman bu iki kişiyi gebertsin
    Cevapla
  • aga 8 ay önce Şikayet Et
    yok.. neden kuranın sahibi sen değilsin. sen (müslüman) içindekilere (sözlere) sahip çık yeter..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’