ABD'de Biden döneminde bir ilk! Federal idam cezasına çarptırıldı!

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 2018’de bir sinagoga silahlı saldırı düzenleyen Robert Bowers, federal jüri tarafından idam cezasına çarptırıldı. Ceza ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde verilen ilk federal ölüm cezası olarak kayıtlara geçti.

ABD'de Biden döneminde bir ilk! Federal idam cezasına çarptırıldı!
ABD'de Biden döneminde bir ilk! Federal idam cezasına çarptırıldı!
GİRİŞ 02.08.2023 20:55 GÜNCELLEME 02.08.2023 20:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yer alan Pittsburgh şehrindeki Hayat Ağacı Sinagogu'na Ekim 2018’de silahlı saldırı düzenleyen 50 yaşındaki Robert Bowers, hakkında 12 kişiden oluşan federal jüri kararını verdi. Jüri, iki gün süren müzakerelerin ardından oybirliğiyle Bowers’a idam cezası verilmesine karar verdi.

Karar oybirliği ile alınamasaydı Bowers, şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılacaktı.

Bowers, saldırının ardından ABD'deki Yahudilere yönelik şimdiye kadarki en ölümcül saldırı olan silahlı saldırıyla ilgili olarak kendisine yöneltilen 63 suçlamanın tamamından 16 Haziran'da mahkum edilmişti. Bowers’a yöneltilen suçlardan 22’si idam cezasının uygulanabileceği suçlardı.

"BU, YASALARA GÖRE EN AĞIR CEZA OLAN ÖLÜM CEZASINI GEREKTİREN BİR DAVADIR"

Başsavcı Eric Olshan ise, "Sıradan bir Yahudi Şabatını ABD tarihindeki en kötü Yahudi karşıtı toplu infazına dönüştürdü ve bundan gurur duyuyor. Bu, yasalara göre en ağır ceza olan ölüm cezasını gerektiren bir davadır" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ SİZDEN ÖLÜMÜ DEĞİL YAŞAMI SEÇMENİZİ İSTİYORUZ"

Bowers’ın avukatı Judy Clarke mahkemede yaptığı konuşmada, “Onu 63 ayrı suçtan mahkum ettiniz. Onu jüri cezası için uygun buldunuz. Şimdi sizden ölümü değil yaşamı seçmenizi istiyoruz” dedi.

Who Is Robert Bowers, the Suspect in the Pittsburgh Synagogue Shooting? -  The New York Times

Söz konusu ceza ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde verilen ilk federal ölüm cezası olarak kayıtlara geçti.

NE OLMUŞTU?

ABD'deki Yahudilere yönelik şimdiye kadarki en ölümcül silahlı saldırıda, 11 kişi hayatını kaybetmiş, 4’ü polis 6 kişi yaralanmıştı. Sinagogta bulunan 8 kişi ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Okur 8 ay önce Şikayet Et
    O çok büyük demokrasi ve özgürlükler ülkesi abd de iki partili demokrasi ve hukukunda da kısas var. Bizde her olaydan emsal karar çıkaran hukuk ve her önüne gelenin yüzlerce kurabildiği çok partili demokrasi var. Bi de bize tek adam rejimi diye laf atıyolar. Abd de ayı geyik yada evine bahçene izin gireni öldürebilirsin bizde sokak hayvanını öldüremezsin iyi insansan kötüyü de öldüremezs
    Cevapla
  • Faruk Kozan 8 ay önce Şikayet Et
    Yahudi synagoruna saldirinca hemen idam ama camiye saldirinca normal. iki yüzlûler
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Aynı cezayı camiilere yapılan silahlı saldırganlara vermedikleri sürece bana kimse ABD'de kanunlar işliyor demesin mümkünse.
    Cevapla
  • mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    Camilere yapılan saldırıda bir idam görmedik.
    Cevapla
  • Barış 8 ay önce Şikayet Et
    Yahudi olunca iş başka tabii! Yahudi için binlerce Katolik yada Müslüman canı mübahtır!
    Cevapla
  • Sondem 8 ay önce Şikayet Et
    Maalesef en çok onlarıda tutan munafık müslümanlar iki yüzlüler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı