Etiyopya'da OHAL ilan etti: Orduyla milisler arasında çatışma

Etiyopya'da ordu ile yerel milis güç Fano arasındaki çatışmaların şiddetini arttırması üzerine OHAL ilan edildi. Halbuki Fano güçleri, ordunun, isyancı Tigray güçlerine karşı olan mücadelesinde hükümetin yanında yer almıştı.

GİRİŞ 04.08.2023 13:46 GÜNCELLEME 04.08.2023 15:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Etiyopya'da hükümet ile isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında 2022'de barış anlaşması imzalanmış ve ardından bölgedeki tüm örgütleri silahsızlandırma başlamıştı. Ancak, TPLF'ye karşı ordunun yanında savaşan yerel milis güçlerinin (Fano) silahlansızlanmayı reddetmesi üzerine çatışmalar başlamıştı.

Ülkenin en popüler ikinci bölgesi olan Amhara'da, Etiyopya Ulusal Güçleri ile Fano milisleri arasında bu haftanın başında patlak veren çatışmalar kısa sürede güvenlik krizine dönüştü.

Özellikle Etiyopya'nın kuzeyindeki Amhara bölgesinde Fano milis güçleriyle ordu arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi sonucu federal hükümet olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Başbakanlık Ofisi tarafından alınan karara ilişkin yapılan açıklamada, "Hukuk sistemi kapsamında bu tür hareketleri kontrol altında tutmanın zorlaşmasıyla böyle bir karar alınması gerekti." denildi.

Fano güçleri, TPLF'ye karşı yürütülen operasyonlarda federal güçleri desteklemişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Reis 8 ay önce Şikayet Et
    Önüne gelene silah verirseniz olacağı budur
    Cevapla
  • Çeliktepeli 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiye nereye destek verirse orayı karıştırıyorlar..bu oyunları bozmamız lazım
    Cevapla
  • Çetin 8 ay önce Şikayet Et
    Neden Ülke olarak bu tip olayları önleyemiyoruz bizde oynana oyunlar şimdi Afrika'da oynanıyor biz bu oyunları çok iyi biliriz oyun kurucu olma zamanımız gelmedi mi? Batılının oyunu bozulmalı artık!!!
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Yine katil abd ve batılı yam yamlar masum kanı döküyorlar
    Cevapla
  • yavuz 8 ay önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!