İmran Han tutuklandı!

Pakistan polisi, mahkeme kararıyla eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ı Lahor şehrindeki evinde tutukladı.

GİRİŞ 05.08.2023 12:27 GÜNCELLEME 06.08.2023 10:42
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Pakistan medyasında yer alan haberlere göre, Han, başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu.

İslamabad Mahkemesi, hakkında tutuklama kararı verdiği Han'ı 3 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Genel Sekreteri Ömer Eyüp Han, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda İmran Han'ın tutuklandığını açıkladı.

Pakistan Adalet ve Hukuk Bakanı Azam Nazir Tarar daha önce yaptığı açıklamada, İmran Han'ın 5 yıllığına siyasetten men edildiğini belirtmişti.

HEDİYELERİ BİLDİRMEMİŞ

Pakistan yasalarına göre başbakanlar, bakanlar, bürokratlar ve üst düzey devlet yetkilileri, yabancı devlet adamlarından aldıkları hediyeleri "Toshakhana" adı verilen departmana bildirmekle yükümlü. PTI hükümeti döneminde İmran Han'a sunulan hediyelerin bildirilmediği belirtiliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Turgay 8 ay önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımz kararı tanımadığımızı ve derhal serbest bırakılmasını istemeli. İmranhan gerçekten kıymetli bir devlet adamı. Harcanmaması lazım.
    Cevapla
  • Orhanbey 8 ay önce Şikayet Et
    Batı hep çifte standart uygulama yapıyor. İyi darbeci kötü darbeci.
    Cevapla
  • Kadir 8 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli menderes gibi, hep bir bahane işte. Yok hediyeleri bildirmemişmiş... Menderes için de afganistandan hediye edilen bir tazı bile mahkeme konusu olmuştu bizde. İmran han'a atacak çamur bulamadınız, hediyelerin üzerinde tepindiğinize göre. Adam gibi adam imran han, kesin batının çıkarlarına çomak soktu. Dönekler, hainler, batının uşakları her müslüman ülkede bulunuyor demekki.
    Cevapla
  • Kdb 8 ay önce Şikayet Et
    BM de egilmeyen sayılı adamdan biri
    Cevapla
  • ...... 8 ay önce Şikayet Et
    Adam mı öldürmüş, belli ki Yahudiler Pakistan yargısını ele geçirmiş, bir zamanlar bizde olduğu gibi, Müslüman bir ülkeyi Dünya siyaseti disinda tutuyorlar. Yok efendim hediye bildirmemis, bir başbakan hediyesini cebinde mi taşır, etrafındaki bürokratlar bildirimi neden yapmamış, komplo olduğu çok açık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu