Cezaevindeki liderden ilginç miting! Yapay zeka ile halka seslendi

Pakistan’ın devrik lideri İmran Han, yapay zeka tarafından seslendirilen konuşma ile cezaevinden miting düzenledi.

Cezaevindeki liderden ilginç miting! Yapay zeka ile halka seslendi
Cezaevindeki liderden ilginç miting! Yapay zeka ile halka seslendi
GİRİŞ 18.12.2023 20:54 GÜNCELLEME 18.12.2023 20:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pakistan’da yaklaşan seçim öncesi Pakistan Adalet Hareketi çalışmalarını sürdürüyor. İmran Han’ın liderliğini yaptığı parti, son miringinde ilginç bir yola başvurdu.

Reuters’ta yer alan habere göre, ülkede türünün ilk örneği olan sanal mitingde konuşma yapan Han, yapay zeka (AI) tarafından oluşturulan bir ses klibini kullandı.

Parti yetkilileri, Han'ın konuşmasının, cezaevinin onayladığı yazılı bir versiyondan oluşturulduğunu duyurdu.

Han yaptığı konuşmada, “Partimizin halka açık mitingler düzenlemesine izin verilmiyor” diyerek destekçilerini 8 Şubat’ta yapılacak genel seçimlere katılmaya çağırdı.

Arşiv

Video, Youtube’da 1,4 milyondan fazla izlenirken, diğer sosyal medya platformlarında onbinlerce kişi tarafından canlı olarak takip edildi.


Han'ın videosunun canlı yayınlandığı sırada ülke çapında internet kesintileri yaşandığı kaydedildi. Küresel internet erişimini izleyen Londra merkezli "Netblocks" internet sitesi de X hesabından, Pakistan’da X, Facebook, Instragram ve YouTube gibi sosyal medya platformlarına erişimde kesinti olduğunu teyit etti.

Pakistan Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu ise kesintilerin araştırıldığını fakat internet erişilebilirliğinin genel olarak normal göründüğünü açıkladı.

5 YIL YASAKLI

İmran Han, 5 Ağustos'ta yolsuzluk suçlamasıyla hüküm giyip 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bunun üzerine Pakistan Seçim Komisyonu, eski Başbakan İmran Han’ın siyasetten 5 yıl süreyle men edilmesine karar vermişti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 2
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Miting destek görünce Pakistan'da internet kesildi. Seçime girmesine izin verilirse siler süpürür. Çok büyük halk desteği var. Tabi asker izin verir ve gizli oy açık sayım olursa.
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    büyük liderler önce cezaevinde yatar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?