Galeri sahibi haberi tesadüfen öğrendi: Yapay zeka '1 dolara' Chevrolet Tahoe sattı!

Bir otomobil galerisinin alışveriş sitesine eklediği yapay zekadaki açığı fark eden müşteriler, sitenin kısa sürede yoğun trafik almasını sağladı. Yapay zeka müşteriye 1 dolara Chevy Tahoe marka aracı sattı.

GİRİŞ 19.12.2023 10:10 GÜNCELLEME 19.12.2023 10:41

Otomobil bayileri için pazarlama ve satış yazılımı satan bir teknoloji şirketi olan Fullpath'in CEO'su Aharon Horwitz, Pazar günü bir podcast dinlerken alışılmadık bir uyarı aldı. Gördüğü otomatik slack uyarısı, müşterilerinin web sitelerinden birinde olağandışı miktarda trafik olduğu anlamına geliyordu.

Horwitz birkaç dakika sonra, "Birisi bir araba galerisi sitesindeki yapay zekalı sohbet robotlarına nasıl şaka yapılacağını bulmuştu." ifadelerinin yer aldığı tweet ile karşılaştı. Horwitz ve çalışan bu sohbet robotunun kendi sitelerine entegre ettikleri robot olduğunu hemen anladı.

MÜŞTERİ SİTEDEKİ YAPAY ZEKA HİZMETİNDEKİ AÇIĞI FARK ETTİ

Bir gün önce, Kaliforniya'da müzisyen ve yazılım mühendisi olan Chris White yeni bir araba almayı düşünüyordu.

White Business Insider'a verdiği demeçte, "Watsonville Chevy sitesinde bazı Bolt'lara bakıyordum, küçük sohbet pencereleri açıldı ve 'ChatGPT tarafından desteklenmektedir' yazdığını gördüm" dedi.

Sohbet robotundan kendisine bir Python betiği yazmasını istedi ve robot da bunu memnuniyetle yerine getirdi. White bu alışverişin ekran görüntülerini Mastodon'da yayınladı ve binlerce beğeni ve yeniden paylaşım aldı.

Saatler sonra, başka biri onun ekran görüntülerini kopyalayıp X'te yeniden paylaştı ve viral oldu.

YAPAY ZEKA ARABAYI 1 DOLARA SATMAYI KABUL ETTİ!

Diğerleri ise bayinin çıkarlarına aykırı hareket etmesini sağlamak için sohbet robotuyla oynadı. Bir kullanıcı, botun bir arabayı 1 dolara satmayı kabul etmesini sağladı.

Bu tweet'lerden birkaçı viral oldu ve daha fazlası Reddit'in /rChatGPT forumunda yayınlandı; burada bir Redditor, teknoloji basınının yakında bu fiyaskoyu, yapay zekanın tehlikelerinden yakınan bir şekilde haber yapacağını öngördü.

Bazıları ise sohbet robotunun konu dışına çıkmasını sağlamak için daha üretken yollar denedi.

Fotoğraf: Mario Tama

Horwitz ve ekibi, söz konusu bayinin sitesindeki botu hızla kapattı.

Business Insider yerel bayiyi aradığında, bir satış görevlisi web sitesindeki bazı garip faaliyetlerden haberdar olduklarını ancak bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmadıklarını ve pazarlama ekibinin Pazartesi günü tüm gün toplantılarda olduğunu ve konuşmak için müsait olmadığını söyledi.

Chevrolet'nin üreticisi General Motors'un sözcüsü Chad Lyons yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Üretken yapay zeka alanındaki son gelişmeler GM'de, bayi ağlarımızda ve ötesinde iş süreçlerini yeniden düşünmek için inanılmaz fırsatlar oluşturuyor."

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak